Veľká pocta pre Gajana. Slovenský hrdina sa stal najlepším brankárom MS U20

Adam Gajan.
Adam Gajan. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser )
Oh my Hockey|6. jan 2023 o 04:11

Slovenský brankár dostal ocenenie od direktoriátu IIHF.

HALIFAX. Slovenský juniorský reprezentant Adam Gajan sa stal najlepším brankárom skončených MS do 20 rokov. Rozhodol o tom direktoriát IIHF.

Najlepším obrancom šampionátu je David Jiříček z Česka, cenu pre najlepšieho útočníka podľa očakávaní získal Kanaďan Connor Bedard.

Gajan si prestížne ocenenie vyslúžil najmä za štvrťfinále, v ktorom pochytal 53 striel Kanady a takmer dostal svoj tím do bojov o medaily. Chytal však i pri výhrach nad USA a Lotyšskom, ako aj pri zisku bodu so Švajčiarmi.

S 93,6-percentnou úspešnosťou zákrokov bol štatisticky najlepším brankárom.

Gajan je druhý Slovák s cenou pre najlepšieho brankára MS do 20 rokov. Napodobnil tým Denisa Godlu, ktorý získal toto ocenenie v roku 2015.

Do All-Star tímu sa však nedostal. O tom totiž rozhodujú novinári, ktorí tu posunuli jeho českého kolegu a strieborného medailistu Tomáša Suchánka.

Spolu so Suchánkom sú v najlepšej zostave i obranca David Jiříček a útočník Jiří Kulich. Českú trojicu dopĺňajú bek Ludvig Jansson a útočníci Logan Cooley s Connorom Bedardom, ktorý nazbieral až 23 bodov.

Posledný menovaný sa zároveň stal najužitočnejším hráčom šampionátu.

V histórii juniorských šampionátov získali iba štyria hráči viac bodov na jednom turnaji - Peter Forsberg (31), Markus Näslund a Raimo Helminen (obaja po 24).

All-Star tím MS U20 2023

Brankár: Tomáš Suchánek (Česko)

Obrancovia: David Jiříček (Česko), Ludvig Jansson (Švédsko)

Útočníci: Connor Bedard (Kanada), Logan Cooley (USA), Jiří Kulich (Česko)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Veľká pocta pre Gajana. Slovenský hrdina sa stal najlepším brankárom MS U20