Hodgson už vybral tridsať anglických reprezentantov

Angličania posledný zápas doma prehrali s Nemeckom.
Angličania posledný zápas doma prehrali s Nemeckom. (Autor: TASR / AP)
TASR|21. nov 2013 o 15:01

"Neočakávam, že v najbližších mesiacoch vyskočí niekto, s kým som nepočítal, a dokáže mi, že vie hrať lepšie, povedal tréner Anglicka Roy Hodgson.

LONDÝN. Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson už má v hlave nomináciu na budúcoročné majstrovstvá sveta v Brazílii.

Šesťdesiatšesťročný kouč čelí na Ostrovoch kritike po tom, čo Albión zaznamenal v posvätnom Wembley dve prehry v rade - s Čile (0:2) a Nemeckom (0:1).

Niečo podobné sa Anglicku naposledy prihodilo pred 36 rokmi.

Teší sa na zranených

Hodgson povedal, že dôveruje hráčom, ktorých nasadil, a už sa teší na návraty ofenzívnych futbalistov Thea Walcotta, Dannyho Welbecka a Alexa Oxladea-Chamberlaina, ktorí v súčasnosti pauzujú pre zranenia.

"Neočakávam, že v najbližších mesiacoch vyskočí niekto, s kým som nepočítal, a dokáže mi, že vie hrať lepšie," citovala Hodgsona agentúra dpa.

Musíme hrať s tým, čo máme

"Musíme pracovať s hráčskym materiálom, ktorý tu máme teraz, a pridať k nim šiestich alebo siedmich futbalistov, ktorí nám chýbali pre zdravotné problémy. Vytvoríme zoznam 30 kandidátov a budeme dúfať, že z nich poskladáme mužstvo, ktoré sa v dobrom svetle predvedie na šampionáte."

Jeho zverencov čaká pred MS ešte jeden prípravný zápas, 5. marca sa stretnú s Dánskom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hodgson už vybral tridsať anglických reprezentantov