Hodgson nerozmýšľa nad rezignáciou, FA ho chce do roku 2016

Tréner anglickej reprezentácie Roy Hodgson.
Tréner anglickej reprezentácie Roy Hodgson. (Autor: SITA/AP)
SITA|20. jún 2014 o 10:47

Anglicko stále môže postúpiť do osemfinále MS. V histórii sa to však ešte nikomu nepodarilo po prehrách v dvoch úvodných zápasoch.

SAO PAULO. Napriek dvom prehrám a hrozbe vyradenia už po skupinovej fáze majstrovstiev sveta 2014 vo futbale nepomýšľa tréner anglickej reprezentácie Roy Hodgson na odstúpenie.

Anglicko prehralo v oboch doterajších dueloch v D-skupine s Talianskom (1:2) a Uruguajom (1:2) a ak Taliansko nezdolá v piatok Kostariku, Angličania sú mimo hry o účasť v osemfinále.

FA požiadala Hodgsona, aby ostal do roku 2016

Anglická futbalová asociácia (FA) vyzvala trénera Roya Hodgsona, aby viedol reprezentáciu napriek doterajšiemu sklamaniu na MS 2014 až do vypršania zmluvy.

Hodgson má zmluvu do EURO 2016 a FA chce, aby do tej doby zotrval pri kormidle. "Stojíme pri Royovi Hodgsonovi. Požiadali sme ho, aby zostal," cituje agentúra AP slová šéfa asociácie Grega Dykea.

Angličania majú v Brazílii už len teoretickú šancu na postup zo základnej D-skupiny.

Nahradil Capella

"Absolútne nerozmýšľam nad rezignáciou. Som nesmierne spokojný s prístupom hráčom k našej trénerskej práci," cituje britský spravodajský portál BBC.co.uk slová 66-ročného trénera.

Hodgson sa stal koučom Anglicka krátko pred majstrovstvami Európy 2012 v Poľsku a na Ukrajine, vo funkcii nahradil Taliana Fabia Capella, ktorý šokujúco odstúpil.

Steven Gerrard a spol. sa dostali na kontinentálnom šampionáte pred dvoma rokmi do štvrťfinále, kde prehrali s neskoršími finalistami Talianmi až v rozstrele z pokutových kopov.

V kvalifikácii MS 2014 do Brazílie však ani raz neprehrali a z prvého miesta v H-skupine sa kvalifikovali priamo na záverečný turnaj.

Potrebujú taliansku pomoc

Majster sveta z roku 1966 teraz má jedinú šancu, ako sa kvalifikovať do vyraďovacej fázy - potrebuje, aby Taliansko vyhralo stretnutia s Kostarikou i Uruguajom a zároveň musí zdolať Kostariku utorkovom meraní síl.

Anglicko, Uruguaj a Kostarika by v tom prípade mali po tri body a o druhom postupujúcom z "déčka" by rozhodlo skóre.

V histórii sa však doteraz nikdy nestalo, aby do "vyraďovačky" postúpil tím, ktorý prehral svoje dva vstupné zápasy.

"Pochopiteľne som sklamaný, ale nič ma nevedie k myšlienkam o odstúpení. Na druhej strane, ak si vedenie Anglickej futbalovej asociácie myslí, že nie som ten pravý pre túto prácu, nech koná, ako chce," doplnil Roy Hodgson.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Hodgson nerozmýšľa nad rezignáciou, FA ho chce do roku 2016