Budú hrať nielen v extralige. Prípravu absolvujú v replikách starých dresov

Hokejisti HK Poprad odštartovali prípravu na ľade pred novou sezónou Tipos extraligy.
Hokejisti HK Poprad odštartovali prípravu na ľade pred novou sezónou Tipos extraligy. (Autor: TASR)
TASR|2. aug 2021 o 19:00

Popradskí hokejisti sa predstavia aj v Kontinentálnom pohári.

POPRAD. Hokejisti HK Poprad odštartovali spoločnú prípravu na ľade bez obrancu Rivera Rymshu a štyroch mladíkov, ktorí reprezentujú Slovensko na turnaji Hlinka Gretzky cup v Piešťanoch.

Popradčania absolvujú celkovo osem prípravných zápasov a predsúťažné obdobie im tradične spestrí aj domáci Tatranský pohár.

Na úvod zhodnotí pripravenosť

Kanadského obrancu Rymshu, ktorý je jedna z nových tvárí v kádri trénera Petra Mikulu, zdržali problémy s letom.

Kormidelník Popradu bude od nasledujúceho týždňa počítať aj so štvoricou Filip Mešár, Sebastián Nahálka, Alex Šotek a Markus Suchý, ktorá je s reprezentačným tímom do 18 rokov na prestížnom turnaji v Piešťanoch.


"Prvý tréning bol zameraný na to, aby sa hráči dostali do pohybovej fázy po dlhšej prestávke. Počas úvodných dvoch týždňov zhodnotím pripravenosť hráčov, ktorí individuálne absolvovali "suchú" prípravu. Potom už budeme na ľade trénovať aj herné situácie, aby hráči získali hernú istotu pred prvým prípravným duelom,“ povedal Peter Mikula pre klubovú stránku.

Prišli noví brankári, odišiel kľúčový hráč

Hráči strieborného tímu sezóny 2020/2021 absolvujú prípravné zápasy v replikách dresov, aké nosili hráči popradského mužstva v rokoch 1964 - 1975.

K novým hráčom Popradu patrí brankár Marek Čiliak.
K novým hráčom Popradu patrí brankár Marek Čiliak. (Autor: TASR)


Popradčania sa v sezóne 2021/2022 predstavia nielen v slovenskej extralige, ale čaká ich aj pôsobenie v Kontinentálnom pohári - v novembri budú štartovať na turnaji E-skupiny v Krakove.

Po striebornej sezóne 2020/2021 nastalo v tíme viacero zmien.

Tréner Peter Mikula zotrval pri kormidle, k dispozícii má však nový brankársky tandem Marek Čiliak - Tomáš Tomek, ktorý nahradil dvojicu Tomáš Vošvrda - Peter Hamerlík.


Vedenie klubu udržalo kľúčových obrancov Dalhuisena, Drgoňa, Brejčáka či Ulrycha, ku ktorým pribudol Rymsha z Detvy.

Poprad po sezóne prišiel o najlepšieho strelca a najproduktívnejšieho hráča extraligového ročníka 2020/2021 Marcela Haščáka, ktorý zamieril do Komety Brno.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Budú hrať nielen v extralige. Prípravu absolvujú v replikách starých dresov