História sa prepisuje, Conor to dokázal!

Vladimír Bilohuščin|13. nov 2016 o 01:00

Ír sa stal prvým bojovníkom UFC, ktorý vlastní súčasne dva tituly šampióna.

Po nie veľmi vydarenom UFC 200, sa množstvo fanúšikov obávalo rovnakého scenára. Dôvod bol jasný, new yorská karta bola až priveľmi dobrá na to, aby všetko prebehlo bez komplikácii. Tie nastali až niekoľko dní pred podujatím, keď kôli zraneniu musel byť presunutý zápas Evans vs. Kennedy a kôli problémami s váhou bolo zamietnuté nastúpiť Kevinovi Gastelumovi, na čo doplatil aj ´Cowboy´ Cerrone. Zvyšok štartového poľa ale ukázal svoje umenie a priniesol nezabudnuteľný zážitok. Boli sme totiž svedkami jedného z najvydarenejších turnajov histórie športu, ktorý stvoril legendu.

Conor McGregor, to je meno, ktoré sa navždy zapíše do histórie ako prvý bojovník vlastniaci súčasne dva tituly svetového šampióna. Ako sme si už zvykli, aj súboju s Eddiem Alvarezom predchádzali slovné prestrelky, ktoré takmer vyústili v predzápasový fyzický stret, keď Conor na tlačovej konferencii vzal Alvarezov opasok. Vybičovaná atmosféra sa potom preniesla do zápasu, v ktorom sa malo ukázať, aký je ozajstný potenciál írskeho hrdinu. Ešte nikdy predtým Conor nečelil wrestlerovi takéhoto kalibru. Aj keď verejnosť mierne favorizovala McGregora, ktorý mal na svojej strane publikum, takéto predstavenie nečakal ani ten najväčší optimista.

´The Notorious´ začal už od úvodu využívať svoj dlhší dosah a presnými údermi si udržiaval súpera na dištanc. U Eddieho sa čakalo, kedy príde pokus o takedown, s ktorým by mohol mať Conor problémy. To, čo sa ale začalo diať, sa nedá popísať inak ako ´one man show´. Po každom z útokov totiž prišla presná kontra, ktorá už v úvodnom kole Alvareza posadila neuveriteľných tri krát. Aj keď sa Američan snažil pozviechať, každému bolo jasné, že koniec sa blíži. Definitíva padla v kole druhom, keď po sérii presných úderov padol Alvarez po štvrtýkrát a naposledy. McGregor ukázal neskutočný výkon, ktorý podľa jeho slov stále nie je na vrchole jeho možností.

„Nikto tu nedosahuje moju úroveň,“ hovorí Conor. „Musíte mať výšku, dosah, nejaké atribúty. Ak mi dáte niekoho seberovného, stále mu ´utrhnem hlavu´, hovorím to stále. Eddie je solídny zápasník a ozajstný bojovník, ale nemal tu byť so mnou.“

Po tomto víťazstve sa McGregor zaradil k legendám Randy Couturovi a BJ Pennovi, ktorí sú taktiež držiteľmi dvoch opaskov, nie však súčasne. Pred Írom teda stojí náročné rozhodnutie, čo bude po tomto víťazstve nasledovať. Možností je mnoho. Asi najatraktívnejšou by bol zrejme duel s Khabibom Nurmagomedovom. Ten si v New Yorku suverénnym spôsobom poradil s Michaelom Johnsonom, ktorého ukončil kimurou v treťom kole a so skóre 24-0 stále nepozná trpkosť prehry. Okrem ruského reprezentanta je v hre aj Tony Ferguson, ktorý prešiel cez bývalého šampióna Dos Anjosa a ťahá šnúru deviatich výhier v rade, či odvetný súboj s Jose Aldom, ktorý na neho čaká od podujatia UFC 200, kde porazil Frankie Edgara. Mimo hry ale nie je ani ukončenie trilógie s Nate Diazom.

Po otázke, čo bude nasledovať po tomto súboji odpovedal McGregor šalamúnsky. „Strávil som veľa času porážaním každého. Naozaj som ´zabil´ všetkých na súpiske. Chcel by som využiť túto možnosť a z hĺbky duše sa ospravedlniť, absolútne NIKOMU!“

Okrem víťazstva v súboji Conor prisľúbil aj veľké vyhlásenia. A tie prišli. Prvým bolo potvrdenie špekulácii, že bude otcom. Na pozápasovej tlačovej konferencii oznámil, že to bude začiatkom budúceho roka. Druhé, tentokrát nečakané, oznámenie bolo, že chce vstúpiť do UFC ako jeho akcionár. Obhajobu staval na tvrdení, že spoločnosti prináša veľké zisky a keď môžu byť spoluvlastníkmi rôzne celebrity, môže byť akcionárom aj on. Máme sa teda na čo tešiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»História sa prepisuje, Conor to dokázal!