Hrošovský s Bakošom zariadili triumf Plzne v Jihlave

Marek Bakoš v modročervenom drese Plzne.
Marek Bakoš v modročervenom drese Plzne. (Autor: SITA/AP)
SITA|20. aug 2017 o 21:16

Vo 4. kole českej futbalovej ligy sa presadil aj ďalší slovenský legionár Ivan Schranz.

PRAHA. Futbalisti českého klubu Viktoria Plzeň zvíťazili v stretnutí 4. kola najvyššej českej súťaže nad domácou Vysočinou Jihlava po dramatickom závere 2:1.

Obidva góly strelili slovenskí hráči. Na 1:1 vyrovnal v 64. min Patrik Hrošovský a o víťazstvo Plzne sa postaral v tretej minúte nadstaveného času Marek Bakoš.

Medzi tromi žrďami českého vicemajstra nechýbal slovenský reprezentačný brankár Matúš Kozáčik, ktorý vyberal loptu zo siete už v 1. min po góle Lotyša Ikaunieksa.

"Nečakali sme, že takto skoro inkasujeme," povedal Kozáčik pre klubový web Viktorie a pokračoval: "Bohužiaľ, zrazili sa dvaja naši hráči a súper išiel sám na bránku. Som rád, že sme stretnutie otočili a vezieme si domov tri body."

Marek Bakoš prišiel v nedeľu na trávnik v 38. min, keď nahradil Chorváta Živuliča.

"Zaujímavý zápas. Rýchlo sme dostali gól, ale napriek tomu sme rozhodli v závere. Domácich je treba pochváliť, hrali dobre, my sa tešíme z víťazstva,“ uviedol 34-ročný rodák z Novej Bane a dodal: "Pre našich fanúšikov to bol nápor na nervy. Išli sme za víťazstvom, snažili sme sa a napokon získali odmenu až na úplnom konci stretnutia."

HET liga,2017/18, 4. kolo:

Vysočina Jihlava - Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)
Góly: 1. Ikaunieks - 64. HROŠOVSKÝ, 90.+2 BAKOŠ
/M. Rakovan chytal celý zápas, M. Keresteš hral celý zápas - M. Kozáčik chytal celý zápas, P. Hrošovský hral celý zápas a strelil gól, M. Bakoš nastúpil v 38. min a strelil gól/

Jablonec - Dukla Praha 2:2 (2:1)
Góly: 15. Tecl, 30. Mehanovič - 32. SCHRANZ, 78. Holenda
/J. Považanec bol na lavičke náhradníkov - R. Koval hral do 79. min, I. Schranz hral do 66. min a strelil gól, F. Bilovský nastúpil v 88. min, M. Hruška bol na lavičke náhradníkov/

Sigma Olomouc - Brno 3:0 (3:0)
Góly: 9. a 14. Texl, 11. Houška

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hrošovský s Bakošom zariadili triumf Plzne v Jihlave