Hokejový Slovan sa dohodol so všetkými hráčmi, zväz mu odporúča udeliť licenciu

HC Slovan Bratislava.
HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet|1. aug 2019 o 12:44

Slovan splnil všetky povinnosti.

BRATISLAVA. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) odporučil udeliť licenciu klubu HC Slovan Bratislava pre vstup do Tipsport ligy.

Vedenie Slovana vo štvrtok výkonnému výboru SZĽH vydokladovalo, že sa so všetkými bývalými hráčmi a trénermi dohodlo do 1. augusta na vyrovnaní finančných záväzkov.

Po zasadnutí výkonného výboru SZĽH o tom informoval generálny sekretár zväzu Miroslav Valíček.

Všetky podklady teraz preskúma Ligová rada, ktorá bude po novom riadiť Tipsport ligu. Tá následne výkonnému výboru zväzu odporučí, či by mal Slovan dostať licenciu, alebo nie.

Ligová rada bude zasadať v najbližších dňoch a predpokladá sa, že do 15. augusta výkonný výbor zväzu rozhodne, či Slovan dostane licenciu.

Podľa vyjadrení Valíčka i člena Ligovej Rady Richarda Lintnera sa dá predpokladať, že Slovan licenciu získa.

Čiliak či Buc chceli peniaze naraz

Slovan pôsobil v predchádzajúcich siedmich sezónach v KHL. Pre neustále finančné problémy sa však vedenie klubu rozhodlo pre návrat do najvyššej slovenskej súťaže.

Jednou z hlavných podmienok udelenia licencie je vyrovnanie záväzkov z minulosti. Slovan dlhoval na výplatách 67 hráčom a trénerom spolu vyše tri milióny eur.

Väčšine z nich vyplatil menšiu časť dlžnej sumy a na zvyšok sa dohodol na splátkových kalendároch.

So štyrmi hráčmi, ktorí požadovali vyplatenie celej dlžnej sumy naraz - brankárom Marekom Čiliakom a útočníkmi Dávidom Bucom, Tomášom Hrnkom a Patrikom Lamperom - uzavrel dohodu tesne pred štvrtkovým zasadnutím výkonného výboru zväzu.

"Dvom už fyzicky nabehli peniaze na účet, ďalší dvaja čakajú na dokončenie bankových prevodov. Situácia okolo Slovana je stále citlivá, pretože evidujeme sumu okolo 2,3 milióna eur, ktorá by mala byť splatená. Niektoré podlžnosti môžu byť doplatené do konca decembra, ďalšie do konca budúcoročného apríla," objasnil Valíček.

Účasť Slovana odobrili aj ostatné kluby

Slovan už medzičasom podpisuje zmluvy s hráčmi na blížiacu sa sezónu (začína sa v septembri). Väčšinu kádra má pokope, tím už začal aj s prípravou na ľade.

Pred mesiacom klub vyplatil mestu aj vyše miliónový dlh za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu.

S udelením licencie pre sezónu 2019/2020 za splnenia stanovených podmienok súhlasili už v utorok všetky kluby Tipsport ligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Hokejový Slovan sa dohodol so všetkými hráčmi, zväz mu odporúča udeliť licenciu