HC Lev môže byť súčasťou KHL už o týždeň

Minulé leto už hráči HC Lev v Poprade aj trénovali. Budúci rok tu asi budú aj hrať KHL.
Minulé leto už hráči HC Lev v Poprade aj trénovali. Budúci rok tu asi budú aj hrať KHL. (Autor: SITA)
SITA|30. mar 2011 o 20:12

Slovenský hokejový klub HC Lev Poprad by už na budúci týždeň mali oficiálne prijať do rodiny účastníkov Kontinentálnej hokejovej ligy.

MOSKVA. Informuje o tom agentúra Ria Novosti s odvolaním sa na šéfa súťaže Alexandra Medvedeva.

HC Lev bude v sezóne 2011/2012 jediným novým účastníkom z Moskvy riadenej súťaže.

"Čakáme na posledné dokumenty od HC Lev. Na budúci týždeň pripravujeme tlačovú konferenciu. HC Lev bude jediným novým tímom v nasledujúcej sezóne. Obrátili sa na nás aj naši bieloruskí kolegovia, ale dokumenty od druhého klubu z tejto krajiny sme nedostali a to znamená, že s ďalšou sezónou už nepočítajú," povedal Alexander Medvedev.

KHL by sa v budúcnosti mohla rozšíriť o Bobrujsk, kde postavili novú arénu. Záujem o štart v súťaži prejavili aj zástupcovia talianskeho Milána.

"Pri rozhovoroch so zástupcami Milána sú aj predstavitelia tamojšieho futbalového klubu, s ktorým preberáme marketingové otázky. V Miláne je veľký záujem, aby sa tam hral hokej vysokej úrovne," doplnil Medvedev.

Popradský HC Lev sa snažil o účasť v KHL už pre túto sezónu. Už skôr prijali medzi účastníkov Mládežníckej hokejovej ligy projekt juniorského tímu HC Lev, ktorý bude hrávať pod názvom Tatranskí vlci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»HC Lev môže byť súčasťou KHL už o týždeň