Hráčom Košíc bolo teplo. Ľad bol v katastrofálnom stave, tvrdí Nagy

Ladislav Nagy.
Ladislav Nagy. (Autor: TASR)
Sportnet|14. sep 2018 o 23:24

Kapitán Košíc strelil dva góly a asistoval.

KOŠICE. Šlágrom piatkového úvodného kola najvyššej slovenskej hokejovej súťaže bol duel medzi HC Košice a HKM Zvolen a zostali po ňom spokojnejší hráči z východného Slovenska, ktorí triumfovali na domácom ľade 5:2.

Dvoma góly a jednou asistenciou sa pod triumf podpísal kapitán Ladislav Nagy.

Veterán už vopred deklaroval, že po sezóne ukončí kariéru a rád by sa rozlúčil ziskom majstrovského titulu.

"Je dobré, že sme uspeli, ale bol to náročný zápas, pretože sme mali veľa vylúčených hráčov. Po dvoch tretinách sme síce viedli 3:1, ale súper v úvode tretej časti znížil a dostal sa na koňa.

V následnej presilovke mohol dokonca vyrovnať. V týchto momentoch nás podržal brankár. Dodržiavali sme to, čo sme si povedali pred zápasom a ak budeme naďalej hrať takýmto spôsobom, dobré výsledky určite prídu," zhodnotil duel 39-ročný krídelník.

HC Košice - HKM Zvolen 5:2: fotogaléria

15.9.2018

Špecialisti na začiatky sezóny

Košičania sú špecialistami na víťazstvá v prvom kole sezóny. Úvodné ligové stretnutie zvládli už šiesty raz po sebe.

Dosiaľ naposledy neuspeli na začiatku sezóny ešte v septembri 2012, keď v Steel aréne nestačili práve na Zvolenčanov.

Hokejisti Zvolena kládli odpor aj teraz a dlho pomýšľali na bodový zisk. Košického gólmana Vladislava Habala zasypali až 35 strelami.

Šesťkrát

po sebe začali Košice sezónu víťazstvom.

Presadili sa však iba v dvoch presilovkách zásluhou Michala Chovana s Rastislavom Špirkom a doplatili na slabú efektivitu v hre piatich proti piatim.

Naopak, domáci skórovali až päťkrát. O dva presné zásahy sa postaral Nagy, raz rozvlnili sieť Jakub Suja, Marcel Haščák a Jere Pulli.

"Ja som sa vytrápil celých šesťdesiat minút, pretože bolo veľmi teplo a ľad bol v katastrofálnom stave. Pomohli mi chlapci z útoku, ktorí výborne korčuľovali, zatiaľ čo mne nohy príliš nešli.

Teraz to padlo mne a v nasledujúcich dueloch to vyjde niekomu inému. Petr Kafka alebo Tomáš Netík mali veľa šancí, mohli streliť viacero gólov. Ja som nemal ani veľa pokusov a napriek tomu som dvakrát skóroval," vysvetľoval líder košickej kabíny Nagy.

Vydarený návrat Haščáka

Vydarený návrat do najvyššej slovenskej súťaže zažil reprezentačný krídelník Marcel Haščák, ktorý v ostatných dvoch sezónach získal majstrovský titul v Česku s Kometou Brno a od odchodu z Košíc pôsobil aj v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v dresoch Dinama Riga a Amuru Chabarovsk.

Po päťročnej pauze sa opäť objavil v zostave východniarov a fanúšikov potešil jedným gólom.

V úvode som bol trochu nervózny, na ľade bolo teplo. Potom som však skóroval, opadol zo mňa stres a bol to krásny deň zakončený víťazstvom.


Marcel Haščák, útočník HC Košice

"Trafil som to dobre, ale mal som aj kúsok šťastia. Brankár už očakával prihrávku na iného hráča a vtedy som zakončil. Je to moja pozícia, odkiaľ často strieľam," opísal presný zásah popradský rodák.

Haščák si dobre uvedomoval dôležitosť prvého zápasu v sezóne a ťarcha zodpovednosti mu spočiatku zväzovala ruky: "V úvode som bol trochu nervózny, na ľade bolo teplo. Potom som však skóroval, opadol zo mňa stres a bol to krásny deň zakončený víťazstvom."

Pre Haščáka bolo dôležité aj to, že sa diváci bavili. "To ma teší najviac. Na záver nám zahrali aj Mandarinku Darinku, takže si myslím, že máme za sebou krásny zápas zakončený výborným výsledkom," pokračoval.

Práve spomínaná pesnička je už dlhé roky skladbou, ktorú si košickí diváci spievajú po domácich víťazstvách.

Haščák si ju pamätá ešte zo svojho prvého pôsobenia v klube v rokoch 2010 - 2013 a uvedomuje si, že dôležité bude, aby hrala aj v závere sezóny: "Dúfam, že ju budeme počuť čo najčastejšie. Hlavné však bude, aby ju často hrali v play off."

Kapitán Zvolena: Nie je dôvod na hádky

Hokejistom Zvolena nechýbalo odhodlanie, podľa kapitána Michala Chovana sa to však na ľade veľmi neprejavilo. Ambiciózne mužstvo si však uvedomuje svoju silu, podľa Chovana sa ukáže už v najbližších kolách.

"Prišli sme naštartovaní na ligu a dobre pripravení. Vraveli sme si, že ideme hrať sebavedomo a dopredu. Ale už od úvodu to nešlo, nefungovala nám rozohrávka. Dostali sme zbytočné góly z predbránkového priestoru, to sa nám v ďalších zápasoch nemôže stávať," zhodnotil Chovan.

Bol to práve zvolenský kapitán, kto strelil prvý gól tímu v novej sezóne, v polovici prvej časti ním vyrovnal na 1:1.

"Dnes rozhodli aj presilovky. Na to si musíme dávať ešte väčší pozor, bude sa to prísnejšie pískať. Mužstvo, ktoré bude mať menej vylúčených, to bude mať v zápasoch jednoduchšie," pokračoval.

"Verím, že sa zlepšíme, mužstvo na to máme. Jasné, že nevešiame hlavy, nie je dôvod sa ani hádať v šatni. Jednoducho ideme ďalej. Vieme, že silu máme, preto zaberieme už v ďalšom kole," dodal.

V druhom tipsportligovom kole, ktoré je na programe v nedeľu 16 septembra, sa košickí hokejisti predstavia o 17:30 na ľade Detvy.

Zvolenčanov čaká najbližšie súťažné stretnutie až v utorok 18. septembra proti Detve, pretože ich nedeľňajší súboj s Liptovským Mikulášom preložili na 9. októbra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Hráčom Košíc bolo teplo. Ľad bol v katastrofálnom stave, tvrdí Nagy