Hantuchová vypadla v dvojhre i štvorhre, Cibulková vo štvorhre

(Autor: SITA/AP)
Sportnet|7. jan 2013 o 08:14

Slovenskej tenistke Daniele Hantuchovej nevyšla generálka na grandslamový Australian Open v Melbourne, ktorý sa začína 14. januára.

SYDNEY. Na turnaji WTA v austrálskom Sydney prehrala 29-ročná popradská rodáčka v prvom kole dvojhry s japonskou kvalifikantkou Ajumi Moritovou v maratónskom súboji za 123 minút 6:1 a dvakrát 3:6.

Hantuchová neuspela s Moritovou v piatom vzájomnom zápase prvýkrát. Slovenke vyšiel prvý set, v ktorom dvakrát zobrala súperke podanie a pri vlastnom premenila v siedmej hre štvrtý setbal.

V druhom dejstve ešte dokázala odpovedať rebrejkom za stavu 1:3, ale v ôsmej hre opäť stratila podanie a súperka tretím premeneným setbalom vyrovnala. V rozhodujúcom treťom sete od stavu 3:3 nezískala Hantuchová ani gem a Moritová pri jej servise premenila hneď prvý mečbal.

Hantuchová skončila svoje účinkovanie na turnaji WTA v austrálskom Sydney aj vo štvorhre. Spoločne s Nemkou Juliou Görgesovou prehrali v 1. kole s rusko-slovinským párom Naďa Petrovová, Katarina Srebotniková hladko v dvoch setoch 1:6 a 3:6.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala spoločne s Češkou Luciou Šafářovou v prvom kole štvorhry na turnaji WTA v austrálskom Sydney s favorizovaným americko-indickým párom Liezel Huberová, Sania Mirzová za 68 min 6:1, 0:6 a 9:11 (zápasový tajbrejk).

Dvojhra - 1. kolo:

Ajumi Moritová (Jap.) - Daniela Hantuchová (SR) 1:6, 6:3, 6:3

štvorhra - 1. kolo:

Naďa Petrovová, Katarina Srebotniková (Rus./Slov.) - Julia Görgesová, Daniela HANTUCHOVÁ (Nem./SR) 6:1, 6:3

Liezel Huberová, Sania Mirzová (USA/India-4) - Dominika Cibulková, Lucie Šafářová (SR/ČR) 1:6, 6:0, 11:9 (zápasový tajbrejk)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová vypadla v dvojhre i štvorhre, Cibulková vo štvorhre