Hantuchová už pozná súperku na Roland Garros, Cibulková čaká

Daniela Hantuchová bude na Roland Garros nasadenou dvadsaťdvojkou.
Daniela Hantuchová bude na Roland Garros nasadenou dvadsaťdvojkou. (Autor: SITA/AP)
TASR|21. máj 2010 o 14:10

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros ako nasadená dvadsaťdvojka stretne s Thajčankou Tamarine Tanasugarnovou.

PARÍŽ.

Vlaňajšia semifinalistka Dominika Cibulková v pozícii nasadenej dvadsaťšestky nastúpi na úvod na parížskej antuke proti úspešnej kvalifikantke. Magdalénu Rybárikovú čaká Švédka Sofia Arvidssonová. Rozhodol o tom piatkový žreb vo francúzskej metropole.

Hantuchová má s Tanasugarnovou zatiaľ aktívnu bilanciu 3:1, na antuke sa však obe hráčky doposiaľ nestretli. Maximom slovenskej jednotky v Paríži je osemfinále z rokov 2006 a 2002, vlani skončila hneď v 1. kole na rakete Francúzky Virginie Razzanovej. Cibulková môže už v 3. kole naraziť na nasadenú a svetovú dvojku Američanku Venus Williamsovú. Rybáriková sa bude v Paríži snažiť vylepšiť doterajšie maximum, ktorým je 2. kolo. Šancu postúpiť do hlavnej súťaže mala ešte Zuzana Kučová, vo finále kvalifikácie ju v piatok popoludní čakala Číňanka Šuai Čang.

Magdaléna Rybáriková: "Som rada, že v 1. kole nehrám proti jednej z nasadených hráčok. Arvidssonová je však skúsená tenistka, ktorá zdolala uz aj dobré hracky. Ešte som proti nej nikdy nehrala, treba sa na ňu dobre pripraviť.

žreb Sloveniek v 1. kole Roland Garros:

Daniela HANTUCHOVÁ (22-SR) - Tamarine Tanasugarnová (Thaj.), Dominika CIBULKOVÁ (26-SR) - kvalifikantka, Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Sofia Arvidssonová (Švéd.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová už pozná súperku na Roland Garros, Cibulková čaká