Hantuchová úspešná aj v 1. kole štvorhry

SITA|17. jan 2008 o 09:23

MELBOURNE 17. januára (SITA) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová vo štvrtý hrací deň hlavných súťaží na Australian Open v Melbourne (dotácia 20,6 mil. AUD, tvrdý povrch Plexicushion) uspela v oboch ...

MELBOURNE 17. januára (SITA) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová vo štvrtý hrací deň hlavných súťaží na Australian Open v Melbourne (dotácia 20,6 mil. AUD, tvrdý povrch Plexicushion) uspela v oboch svojich vystúpeniach. Po postupe do 3. kola dvojhry sa spolu s Američankou Lindsay Davenportovou prebojovala aj do 2. kola vo štvorhre. Nenasadený americko-slovenský pár zdolal pod číslom 11 nasadenú rusko-maďarskú dvojicu Maria Kirilenková - Ágnes Szávayová 6:2, 7:5. V 2. kole čaká na Slovenku s Američankou nenasadený český pár Gabriela Navrátilová - Klára Zakopalová.

Hantuchová s Davenportovou si spoločné účinkovanie vo štvorhre vybrali ako spestrenie svojho programu na Australian Open. Skúsené hráčky majú dovedna na konte sedem deblových finálových účastí v Melbourne, z toho 31-ročná mamička Davenportová šesť (1996 - 1999, 2001 a 2005). Hantuchová zostala tesne pod vrcholom v roku 2002 po boku Španielky Arantxe Sanchezovej-Vicariovej.

V prvom sete Američanka so Slovenkou nad mladšími súperkami jednoznačne dominovali a po dvoch brejkoch sa tešili z hladkého skóre 6:2. V druhom dejstve sa Davenportová s Hantuchovou po úvodnej strate podania dostali do defenzívy (0:2, 1:3, 2:4), ale v ôsmom geme vyrovnali brejkom na 4:4. Za stavu 6:5 bývalá svetová jednotka vo dvojhre a držiteľka kompletnej grandslamovej zbierky v mixe rozhodujúcim spôsobom súperky brejkli a tešili sa z postupu medzi 32 najlepších párov na turnaji.

Zaujímavý je fakt, že Hantuchová ukončila vo štvrtok svoje oba víťazné zápasy s identickým skóre. Francúzku Alize Cornetovú vo dvojhre zdolala tiež 6:2, 7:5.


Štvorhra žien - 1. kolo:

Lindsay Davenportová, Daniela Hantuchová (USA/SR) - Maria Kirilenková, Ágnes Szávayová (11-Rus./Maď.) 6:2, 7:5


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová úspešná aj v 1. kole štvorhry