Hantuchová postúpila v Dubaji do štvrťfinále

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. feb 2012 o 17:57

Hantuchová sa pri siedmich štartoch na turnaji v Dubaji tretíkrát prebojovala medzi najlepšiu osmičku.

DUBAJ. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Dubaji (dotácia 2 milióny dolárov). V stredajšom zápase 2. kola si vďaka skvelému servisu poradila s Číňankou Šuaj Pcheng v dvoch setoch 7:5 a 6:2.

Hantuchová vo štvrťfinále nastúpi proti Nemke Julii Görgesovej, ktorá v súbežne hranom zápase zdolala lucky loserku Casey Dellacquaovú z Austrálie jednoznačne po dvoch setoch 6:0 a 6:2.

Hantuchová má v Dubaji už teraz istú prémiu 32.461 dolárov a 120 bodov do svetového rebríčka WTA.

"Som veľmi rada, že sa mi podarilo vyhrať. Každý turnaj je otvorený a každý ďalší zápas mi dodáva sebavedomie. Mám skvelý rok a verím, že to takto bude pokračovať aj ďalej. Vo štvrťfinále chcem predviesť to najlepšie, čo dokážem a chcem postúpiť ďalej. Na tento zápas sa veľmi teším," uviedla Hantuchová, ktorá sa pri siedmich štartoch na turnaji v Dubaji tretíkrát prebojovala medzi najlepšiu osmičku.

"Dnes som podala oveľa lepší výkon ako proti Hercogovej. Šuaj Pcheng som nepustila ani k jednému brejku a hralo sa mi oveľa ľahšie, pretože nefúkal taký silný vietor. Vo štvrťfinále proti Görgesovej to bude veľmi ťažký zápas. Julia je šikovná a talentovaná hráčka, vlani mala skvelú sezónu. Musím podať maximálny výkon, aby som uspela," dodal Hantuchová.

ico

Dvojhra - 2. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Šuaj Pcheng (Čína) 7:5, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová postúpila v Dubaji do štvrťfinále