Hantuchová porazila Cibulkovú aj do tretice

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: abiertodetenismonterrey.com)
TASR|7. mar 2010 o 08:10

V semifinálovom súboji dvoch najlepších slovenských tenistiek na turnaji WTA v mexickom Monterrey bola úspešná Daniela Hantuchová, ktorá v rpzhodujpcom sete uštedrila Dominike Cibulkovej "kanára".

MONTERREY. V semifinálovom súboji dvoch najlepších slovenských tenistiek na turnaji WTA v mexickom Monterrey (dotácia 220.000 dolárov) bola úspešná Daniela Hantuchová.

V pozícii nasadenej dvojky po tretí raz v kariére zdolala Dominiku Cibulkovú (4.) po dvojhodinovom boji v troch setoch 4:6, 6:3, 6:0 a v nedeľu bude bojovať o štvrtý singlový titul na ženskom profesionálnom okruhu, prvý od októbra 2007, keď nenašla premožiteľku v rakúskom Linzi.

Rozhodujúci set na nulu

V rokoch 2002 a 2007 Hantuchová triumfovala na turnaji v kalifornskom Indian Wells, ktorého tohtoročná edícia odštartuje už v stredu 10. marca. Hantuchovej finálovou súperkou v Monterrey bude víťazka súboja medzi Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou a Lotyškou Anastasijou Sevastovovou.

V Mexiku má slovenská jednotka už teraz istú prémiu 19.000 USD a 200 bodov do rebríčka WTA. Cibulková, ktorá v roku 2007 ťahala s Hantuchovou za kratší koniec na turnajoch v Aucklande a Amelia Island, si z Monterrey odnáša šek na 10.200 USD a do rebríčka WTA jej pribudne 130 bodov.

Úvod vyšiel lepšie Cibulkovej

Cibulkovej vyšiel úvod stretnutia s Hantuchovou, keď v treťom geme vďaka nátlakovej hre prelomila podanie svojej krajanky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 3:1.

Hantuchová síce následne otočila na 4:3, no záver setu patril Cibulkovej. Zverenka českého trénera Jaroslava Bulanta v deviatom geme po skvelom bekhendovom longlajne Hantuchovú brejkla a pri vlastnom podaní premenila v poradí tretí setbal.

Hneď na začiatku druhého dejstva Cibulková získala Hantuchovej servis, no slovenská jednotka v ďalších minútach pritvrdila na podaní i na returne, začala hrať oveľa variabilnejšie a vdaka šnúre piatich gemov v rade si vynútila tretí set.

Hantuchová bola na koni, na začiatku rozhodujúceho dejstva si po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:0 a čoraz frustrovanejšej Cibulkovej uštedrila "kanára".

Hantuchová: Z postupu do finále mám veľkú radosť

Hantuchová po triumfe nad Cibulkovou žiarila spokojnosťou. "Z postupu do singlového finále mám veľkú radosť. Som šťastná, že som nemusela na neho čakať päť rokov, ale dočkala som sa po dvaapolročnej prestávke. Zápas proti krajanke nikdy nie je jednoduchý, má to špecifický náboj."

"V prvom sete som hrala príliš opatrne, čo Dominika využila. Od začiatku druhého dejstva som však začala hrať oveľa agresívnejšie i uvoľnenejšie a zápas už až do konca prebiehal v mojej réžii. Dobre som sa na dvorci pohybovala a bola som pri jednotlivých výmenách aktívnejšou hráčkou."

"Bol to iný duel ako dva súboje proti Dominike z roku 2007, obe sme odvtedy spravili kus práce a ona sa veľmi zlepšila. Na finále sa veľmi teším a budem sa snažiť užiť si ho. S Pavľučenkovou som prehrala pred dvomi týždňami v Dubaji, takže by to bola dobrá odveta, Proti Sevastovovej som ešte nehrala, no je to nepríjemná hráčka."

Cibulková stratila dobre rozohratý zápas

Cibulkovú mrzelo, že dobre rozohratý zápas nedotiahla do úspešného konca. "Až do stavu 6:4, 1:0 a 30:15 to bol z mojej strany veľmi dobrý výkon, hrala som agresívne, snažila som sa Danielu rozbehať. Potom však prišla sporná loptička a začala som nejako visieť. Odišla mi koncentrácia a upustila som od svojej aktívnej hry."

"Začala som hrať defenzívne, nerozhadzovala som loptičky, čo skúsená hráčka akou je Daniela využila. Musím uznať, že hrala naozaj výborne, no pomohla som jej tým, že som jej dovolila viac vo výmenách. Celkovo hodnotím turnaj v Monterrey veľmi poztívne."

"Prvýkrát v sezóne sa mi podarilo postúpiť do semifinále, hoci som do Mexika pôvodne ani nemala ísť. Ešte raz škoda neúspešného semifinále. Teraz ma čakajú veľké turnaje v Indian Wells a Miami. Verím, že nadviažem na kvalitné výkony z úvodných troch zápasov v Monterrey.

dvojhra - semifinále:

Daniela HANTUCHOVÁ (2-SR) - Dominika CIBULKOVÁ (4-SR) 4:6, 6:3, 6:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová porazila Cibulkovú aj do tretice