Hantuchová je sklamaná. V Miami prehrala s Venus

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: ap)
SITA|30. mar 2010 o 06:45

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová bola v pondelok v Miami veľmi blízko toho, aby po prvý raz v kariére zdolala Venus Williamsovú a tiež postúpila do štvrťfinále jedného z najväčších turnajov na svete.

MIAMI.

Hantuchová: Mala som na to, aby som vyhrala

Prvý set osemfinále značkového podujatia na tvrdom povrchu Sony Ericsson Open na Floride s dotáciou 4,5 mil. USD vyhrala hladko 6:1.

V druhom sete viedla na začiatku 2:0, v jeho koncovke vyrovnávala z 3:5 na 5:5, ale napokon sa po trojsetovom víťazstve 1:6, 7:5 a 6:4 tešila 29-ročná favorizovaná Američanka.

O tri roky mladšia Hantuchová nedokázala zdolať sedemnásobnú grandslamovú a trojnásobnú miestnu šampiónku z rokov 1998, 1999 a 2001 ani v desiatom vzájomnom súboji, hoci teraz mala jednoznačne najbližšie k triumfu.

"Zápas som mala vo svojich rukách a rozhodne som mala na to, aby som dnes vyhrala. Podmienky neboli najľahšie, lebo dosť fúkalo a ťažšie sa hľadal rytmus, ale ja som bola tá, ktorá diktovala tempo."

"Súperke neskôr pomohol ten jej neskutočný servis, ale moje šance žili až do konca a zápas mohol byť pre mňa víťazný," komentovala ešte aj niekoľko hodín po zápase sklamaným hlasom Daniela Hantuchová pre agentúru SITA.

Výborný prvý set v podaní Slovenky

Slovenská jednotka a svetová dvadsaťpäťka hrala najmä v prvom sete ako z partesu. Spočiatku takmer vôbec nekazila a keď sa dostatočne oprela do prvého podania, bodovala prakticky neustále úderom, ktorý nasledoval po súperkinom nedôraznom returne.

Staršej zo sestier Williamsových chýbal herný rytmus, úderový tajming a jediný gem v prvom sete získala za stavu 0:4.

V druhom dejstve ešte na začiatku Slovenka viedla 2:0, potom však jej súperka zlepšila pohyb po dvorci, začal jej vychádzať servis, svoju hru tradične zagresívnila a vývoj druhého setu preklopila z 0:2 na 4:2. Zápas ešte zďaleka nebol rozhodnutý, ale začal sa už nebezpečne nakláňať na americkú stranu.

venus.jpg

Venus Williamsová. Foto - AP

"Snažila som sa ju rozbehávať, ale ona sa výborne pohybovala. Vo výmenách, v ktorých som ju tlačila, a v 99% prípadov by to boli proti iným hráčkam víťazné údery, som proti nej potrebovala ešte tri - štyri ďalšie údery na zakončenie."

"Bola som však trpezlivá a čakala na správny moment zakončenia. Dlho sa mi to darilo a nakoniec rozhodlo v prospech Venus pár loptičiek. Teraz je už zbytočné hovoriť, čo som mala, čo nemala v závere robiť, nevyšlo to," povzdychla si D. Hantuchová, ale zároveň povzbudzujúco dodala:

"Tento môj výkon je určite dobrý prísľub do ďalších zápasov. Keby bol žreb trochu priaznivejší, mohla som ísť oveľa ďalej na tomto turnaji. Už aj pre štvrťfinále sa črtala prijateľnejšia hráčka."

Williamsová: Dlho som nevidela hrať Danielu tak dobre

Päťnásobná víťazka Wimbledonu V. Williamsová zložila poklonu slovenskej súperke za predvedený výkon a celkom zaslúžene.

"Dlho som nevidela hrať Danielu tak dobre. Svoj tenis dostala na vyššou úroveň, musela som sa biť o víťazstvo, ale som rada, že som to dokázala. Niekedy práve takéto ťažko vybojované zápasy dajú do ďalšieho pokračovania v turnaji viac ako hladké víťazstvá," cituje Venus Williamsovú internetový portál miamského podujatia Sony Ericsson Open.

Napriek prehre v osemfinále má Hantuchová za sebou v Crandon Parku v lokalite Key Biscayne najlepšie vystúpenie, pričom absolvovala v Miami už svoj jedenásty štart. Zinkasovala 140 bodov do hodnotenia WTA Tour a šek na 32 000 USD.

"Som rada, že som to po toľkých rokoch dotiahla konečne ďalej.Aj tenisovo a herne to bolo v Miami veľmi dobré. A to som každý deň cítila bolesť chrbta, zraneného ešte na turnaji v Indian Wells. Najmä po prvom zápase mi to dosť tuhlo. Nebolo príjemné stále na to myslieť."

"Teraz mám pred sebou pár dní voľna, treba to čo najrýchlejšie doliečiť," vyznala sa D. Hantuchová. Finalistka nedávneho podujatia v mexickom Monterrey celkovo vyjadrila spokojnosť so svojou hrou za posledný mesiac a načrtla aj program do blízkej budúcnosti:

"Krátky oddych a nasleduje tvrdá príprava na antukovú sezónu. Začínam turnajom na zelenej antuke v Charlestone, a potom sa už teším do Európy. Predsa len som tu v Amerike už strašne dlho. Aj keď v Miami to bolo také správne fanúšikovsky bláznivé a užívala som si to."

Dvojhra - 4. kolo (osemfinále):

Marion Bartoliová (13-Fr.) - Svetlana Kuznecovová (1-Rus.) 6:3, 6:0

Caroline Wozniacká (2-Dán.) - Anastasia Pavľučenkovová (22-Rus.) 6:2, 6:2

Venus Williamsová (3-USA) - Daniela Hantuchová (19-SR) 1:6, 7:5, 6:4

Kim Clijstersová (14-Belg.) - Viktoria Azarenková (4-Biel.) 6:4, 6:0

Agnieszka Radwanská (6-Poľ.) - Jaroslava Švedovová (Kaz.) 6:1, 6:4

Samantha Stosurová (9-Austr.) - Jelena Jankovičová (7-Srb.) 6:1, 7:6 (9)

Justine Heninová (Belg.) - Vera Zvonarevová (11-Rus.) 6:1, 6:4

Yanina Wickmayerová (12-Belg.) - Timea Bacsinszká (Švajč.) 6:0, 6:1

Dvojice vo štvrťfinále (zhora podľa "pavúka"):

Marion Bartoliová (13-Fr.) - Yanina Wickmayerová (12-Belg.)

Venus Williamsová (3-USA) - Agnieszka Radwanská (6-Poľ.)

Samantha Stosurová (9-Austr.) - Kim Clijstersová (14-Belg.)

Justine Heninová (Belg.) - Caroline Wozniacká (2-Dán.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová je sklamaná. V Miami prehrala s Venus