Hantuchová aj Rybáriková na tráve v Nottinghame skončili

Hantuchová neprešla v Nottinghame ani do druhého kola.
Hantuchová neprešla v Nottinghame ani do druhého kola. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. jún 2015 o 15:07

Daniela Hantuchová neuspela v prvom kole s Poľkou Magdou Linettovou, nad sily Magdalény Rybárikovej bola Britka Johanna Kontová.

NOTTINGHAM. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA v britskom Nottinghame podľahla na trávnatom povrchu Poľke Magde Linettovej za 135 minút 2:6, 6:4, 6:7 (4).

V prvom vzájomnom dueli dvoch pravorukých hráčok na okruhu ťahala za kratší koniec o deväť rokov staršia rodáčka z Popradu, ktorá dokázala odvrátiť len šesť z pätnástich brejkových príležitostí súperky.

V treťom sete Linettová, o tridsať miest rebríčkovo horšie postavená tenistka (102. - 72.), viedla už 5:2 a podávala na víťazstvo v zápase.

Slovenka zabojovala, získala tri gemy za sebou, z toho dva bez straty fiftínu. Napokon doviedla dejstvo do tajbrejku. V skrátenej hre však nedokázala zužitkovať svoje skúsenosti.

Hantuchová navyše neuspela ani vo štvorhre po boku japonskej veteránky Kimiko Dateovej-Krummovej.

Nedarilo sa ani Magdaléne Rybárikovej. V pozícii nasadenej hráčky číslo sedem podľahla britskej kvalifikantke Johanne Kontovej za 73 minút dvakrát 3:6.

Zlomovým momentom prvého setu bol veľmi dlhý piaty gem. V ňom Slovenka stratila podanie a Kontová si úvodný krok k triumfu postrážila.

Obe hráčky si v druhom dejstve držali svoj servis, až v siedmej hre ho opäť Slovenka stratila a otvorila 24-ročnej Britke cestu do druhého kola. Tá v deviatom geme využila tretí mečbal na celkové víťazstvo.

WTA Nottingham - dvojhra (1. kolo):

Magda Linettová (Poľ.) - Daniela Hantuchová (SR) 6:2, 4:6, 7:6 (4) za 135 minút

Johanna Kontová (V. Brit.) - Magdaléna Rybáriková (SR-7) 6:3, 6:3 za 73 minút

WTA Nottingham - štvorhra (1. kolo):

Šuko Aojamová, Renata Voráčová (Jap./ČR) - Kimiko Dateová-Krummová, Daniela Hantuchová (Jap./SR) 6:3, 6:1 za 52 minút

Čchan Čchin-wej, I-fan Sü (Taiw./Čína) - Janette Husárová, Paula Kaniová (SR/Poľ.) 6:4, 3:6, 10:5 (zápasový tajbrejk)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová aj Rybáriková na tráve v Nottinghame skončili