Hantuchová aj Husárová vypadli v osemfinále štvorhry

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|1. jún 2015 o 15:00

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová s Austrálčankou Samanthou Stosurovou prehrali v osemfinále v troch setoch. Končia aj Janette Husárová s Poľkou Paulou Kaniovou.

Roland Garros - osemfinále štvorhry žien

Michaella Krajiceková, Barbora Strýcová (13-Hol./ČR) - Daniela HANTUCHOVÁ, Samantha Stosurová (SR/Austr.) 6:4, 3:6, 6:2

Su Wei-Hsieh, Flavia Pennettová (4-Taiw./Tal.) - Janette HUSÁROVÁ, Paula Kaniová (SR/Poľ.) 6:3, 7:5

PARÍŽ. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová s Austrálčankou Samanthou Stosurovou neuspeli v osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.

Trinástemu nasadenému holandsko-českému páru Michaella Krajiceková, Barbora Strýcova podľahli v troch setoch 4:6, 6:3, 2:6.

Držiteľka kompletnej zbierky grandslamových titulov v mixe Hantuchová a niekdajšia jednotka príslušného renkingu Stosurová si odnášajú 240 bodov do hodnotenia a spoločnú prémiu 33 000 eur pred zdanením.

Neuspela ani Husárová

Tridsaťdvaročná popradská rodáčka Hantuchová minulý utorok v 1. kole dvojhry podľahla Švajčiarke Belinde Bencicovej dva razy 3:6.

Vo štvorhre žien vo francúzskej metropole bola v roku 2006 vo finále. Na veľkej štvorke si ho zahrala aj na Australian Open 2002 a 2009.

V osemfinále štvorhry neuspela ani Janette Husárová. S Poľkou Paulou Kaniovou prehrali s taiwansko-talianskou dvojicou Chsieh Su-wej, Flavia Pennettová nasadenou ako štvrtou 3:6, 5:7.

Rovnako ako Hantuchová so Stosurovou získali 240 bodov do hodnotenia a spoločnú prémiu 33 000 eur brutto.

Vo štvrťfinále bola predvlani

Niekdajšia trojka príslušného renkingu Husárová (teraz 103.) sa naposledy prebojovala do osemfinále debla na Roland Garros predvlani.

Vo štvorhre na RG debutovala presne pred dvadsiatimi rokmi. Na ročníkoch 2003, 2004 a 2007 bola vo štvrťfinále. Pred trinástimi rokmi si zahrala finále štvorhry na US Open.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová aj Husárová vypadli v osemfinále štvorhry