Hamšík vraj za 7 miliónov eur do Neapola, agent to nepotvrdil

SITA|27. jún 2007 o 11:41

BRATISLAVA 27. júna (SITA) - Podľa talianskeho internetového portálu Tutto Napoli sa slovenský futbalista Marek Hamšík stal za odstupné 7 miliónov eur posilou nováčika najvyššej dlhodobej súťaže Serie ...

BRATISLAVA 27. júna (SITA) - Podľa talianskeho internetového portálu Tutto Napoli sa slovenský futbalista Marek Hamšík stal za odstupné 7 miliónov eur posilou nováčika najvyššej dlhodobej súťaže Serie A - SSC Neapol. Pravdivosť tejto informácie však pre agentúru SITA v stredu dopoludnia dementoval stredopoliarov manažér Juraj Vengloš: "Neviem, na základe akého zdroja takáto správa vznikla. Nie je to pravda. Marek Hamšík je v tejto chvíli stále hráčom Brescie. Na tomto fakte sa nič nezmenilo."

Spomenutá stránka síce v titulku a prvých riadkoch správy uvádza, že Hamšík je akvizíciou "azzurri", a to definitívne, ale neskôr si ponecháva rezervu a pripúšťa, že transfer zatiaľ nie je oficiálnou záležitosťou. Už od začiatku týždňa je však známe, že práve v stredu by si za spoločný stôl by mali sadnúť prezident Brescie Gino Corioni a generálny riaditeľ neapolských Marine Pierpaolo. Všetko nasvedčuje tomu, že situácia sa už pohla dopredu a viaceré talianske médiá (napríklad Tifonet) predznamenávali, že prestup by mohol byť dotiahnutý do úspešného konca.

Brescia už dávnejšie oznámila, že svojho špílmachra si cení približne na 8 miliónov eur. Neapol pôvodne údajne vyrukoval s čiastkou 5 miliónov eur (k tomu ponúkal aj dvoch hráčov, o ktorých však druhá strana neprejavila záujem), ale odvtedy sa údajne obe sumy k sebe priblížili. "Ak Hamšíka predáme, boli by sme radi, keby prestúpil práve do Neapola. Vážim si prezidenta klubu Aurelia De Laurentiisa a viem, že by sa Marek ocitol vo vhodnom prostredí pre jeho ďalší futbalový rast. Teraz ide o to, aby sme našli také riešenie, s ktorým budú spokojné obidve strany," povedal Corioni.

"Neapol je v zozname tímov, ktoré majú záujem, určite však nie je jediný. S najväčšou pravdepodobnosťou by sa celá záležitosť mala uzavrieť do konca júna. Môžem potvrdiť, že Marek určite chce ísť do Serie A," povedal 21. júna pre agentúru SITA Juraj Vengloš.

V súvislosti s 19-ročným bývalým hráčom Slovana Bratislava priniesol nedávno denník Gazzetta dello Sport informáciu, že prestupuje do Interu Miláno za 8 miliónov eur. Hamšíka, ktorý 6. júna odohral v Hamburgu proti Nemecku (Slovensko prehralo 1:2) prvýkrát celé stretnutie v A-tíme SR, údajne hodlal úradujúci majster zo San Sira obratom poslať na hosťovanie do konkurenčného Cagliari, aby mohol pravidelne hrávať a zbierať ďalšie skúsenosti.

Odchovanca Jupie Podlavice podľa priebežných správ a kuloárnych chýrov mali v hľadáčiku aj Manchester United, FC Chelsea, Real Madrid, FC Barcelona, AC Miláno, Šachťor Doneck, Juventus Turín, Sampdoria Janov alebo Fiorentina.


Nachádzate sa tu:
Domov