Hamšík: Víťazstvo v Cagliari nás poriadne nakoplo

Marek Hamšík
Marek Hamšík (Autor: TASR)
SITA|27. nov 2012 o 10:50

Neapol sa v tabuľke posunul pred milánsky Inter, pred ktorým majú náskok dva body.

RÍM. Slovenský futbalový reprezentant v službách talianskeho klubu SSC Neapol Marek Hamšík vyhlásil, že pondelňajšie víťazstvo "partenopei" v Cagliari 1:0 dodalo pozitívnu energiu jeho tímu.

Práve 25-ročný ofenzívny stredopoliar gólom v 73. min rozhodol o víťazstve zverencov Waltera Mazzarriho v zápase 14. kola Serie A 2012/2013 a o tom, že sa Neapol dostal v tabuľke najvyššej talianskej súťaže na druhé miesto dva body za Juventus Turín.

"Je to pre nás nesmierne dôležité víťazstvo. Čelili sme veľmi zdatnému súperovi, čo sa ukázalo počas celého stretnutia. Navyše, chýbalo nám niekoľko dôležitých hráčov," uviedol pre klubovú stránku Neapolčanov Marek Hamšík, ktorý dal už šiesty gól v tejto ligovej sezóne.

V drese SSC nenastúpil pre žlté karty disciplinárne potrestaný kanonier Édinson Cavani a talianske médiá vyzdvihli najmä jeho dokonalé zastúpenie v osobe Hamšíka.

Práve niekdajší kapitán A-mužstva SR je druhý najlepší strelec Neapola, keď dal o dva góly menej ako spomenutý uruguajský zakončovateľ Cavani.

Bývalý hráč Slovan Bratislava a Brescie Hamšík nastúpil netradične na poste útočníka spolu s Lorenzom Insignem a vynikajúco sa zhostil svojej netradičnej úlohy.

"Plnili sme len pokyny trénera. Ja ani Insigne nie sme zvyknutí hrať na týchto pozíciách. S pomocou ostatných spoluhráčov sme dokázali získať tri body a dosiahnuť dôležité víťazstvo, ktoré nás poriadne nakoplo," uzavrel Marek Hamšík.

Neapolčanom zahrala do kariet aj pondelková prehra Interu Miláno s Parmou. Vďaka nej sa "partenopei" posunuli práve pred "nerazzurri", pred ktorými majú k dobru dva body.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Hamšík: Víťazstvo v Cagliari nás poriadne nakoplo