Hamšík má za sebou najlepšiu sezónu v Neapole, tvrdí jeho agent

Marek Hamšík.
Marek Hamšík. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. máj 2017 o 17:49

Neapol v tejto sezóne zrejme nezíska ani jednu trofej.

NEAPOL. Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík má za sebou najlepšiu sezónu v SSC Neapol, myslí si jeho agent Juraj Vengloš.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar má v tomto ročníku na svojom konte štrnásť gólov a trinásť gólových asistencií v drese Neapolu, v úspešnosti prihrávok dlhodobo patrí k najlepším na svete.

Neapol v Taliansku nechýba medzi najsilnejšími mužstvami, Serie A je však dlhá súťaž. Juventus je veľmi silný, taktiež AS Rím. Nie je to jednoduché, ale Neapol tam je.


Juraj Vengloš, agent Mareka Hamšíka

Kapitán SSC čoskoro oslávi desaťročnicu pod Vezuvom, do kádra Neapola pribudol v júni 2007.

Najlepšia sezóna

"Je aktuálny ročník najlepším Hamšíkovým v Neapole? Myslím si, že áno, to je môj názor. Zdá sa, že jeho napredovanie sa nikdy nezastaví, rastie z roka na rok," citoval Vengloša portál italia.vavel.com s odvolaním sa na tuttonapoli.net.

Neapol v jarnom osemfinále Ligy majstrov neuspel s neskorším finalistom Realom Madrid (1:3 vonku, 1:3 doma), v semifinále národného pohára Coppa Italia tesne nestačil na čerstvého obhajcu trofeje Juventus Turín (1:3 vonku a 3:2 doma).

SSC pravdepodobne ani v tejto sezóne nedosiahne na titul v domácej lige - dve kolá pred koncom sezóny figuruje na tretej priečke s päťbodovým mankom na Juventus. Priepasť medzi týmito dvoma mužstvami sa však, zdá sa, zmenšuje.

"Neapol v Taliansku nechýba medzi najsilnejšími mužstvami, Serie A je však dlhá súťaž. Juventus je veľmi silný, taktiež AS Rím. Nie je to jednoduché, ale Neapol tam je," skonštatoval Juraj Vengloš.

Doháňa Maradonu

Ak SSC skončí v Serie A do druhého miesta, začne v nasledujúcom ročníku Ligy majstrov v skupinovej fáze, ak na tretej pozícii, čaká ho play-off o účasť v skupine.

112 gólov

strelil doteraz Marek Hamšík v drese SSC Neapol. Najviac gólov histórii klubu dal Diego Maradona - 115.

"Liga majstrov je odlišná súťaž s mnohými elitnými klubmi. V ďalšej sezóne tam opäť bude FC Chelsea, Manchester City s Guardiolom. V Neapole je však tiež veľmi dobrý tím, o tom niet pochýb," uzavrel Juraj Vengloš.

Z historického pohľadu sa Hamšík vo svojom dlhoročnom pôsobisku blíži k líderskej pozícii medzi strelcami.

Slovák dohral 450 zápasov a na konte má 112 gólov, teda len o tri menej než legendárny Argentínčan Diego Maradona.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Hamšík má za sebou najlepšiu sezónu v Neapole, tvrdí jeho agent