Hamburg prejavil záujem o Šestáka

Stanislav Šesták (vľavo) v drese Bochumu.
Stanislav Šesták (vľavo) v drese Bochumu. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. nov 2009 o 13:51

Nemecký futbalový veľkoklub Hamburger SV má záujem o slovenského útočníka Stanislava Šestáka pôsobiaceho už niekoľko sezón v konkurenčnom bundesligovom VfL Bochum.

HAMBURG. Informuje o tom denník Bild.

Hamburg chce získať nového hráča do ofenzívy, keďže v lete 2010 sa očakáva odchod kanoniera Paola Guerrera. Tréner Bruno Labbadia by údajne veľmi rád videl vo svojom kádri čoskoro 27-ročného najlepšieho strelca Slovenska v úspešnej kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta.

Bývalý hráč Prešova, Slovana či Žiliny Stanislav Šesták nedávno podpísal s Bochumu novú zmluvu s platnosťou do 30. júna 2013. Nový kontrakt však obsahuje aj výstupnú trojmiliónovú klauzulu, podľa ktorej môže slovenský útočník opustiť klub, ak sa mu nepodarí vyšplhať sa vyššie v tabuľke I. bundesligy. Aktuálne sa VfL nachádza na predposlednom 17. mieste so ziskom ôsmich bodov z 12 zápasov, na 15. priečku zaručujúcu záchranu medzi elitou mu chýbajú v súčasnosti dva body.

Slovenský útočník má údajne klauzulu v zmluve, ktorá hovorí, že v prípade zostupu Bochumu do druhej bundesligy môže prestúpiť do iného klubu za 3 milióny eur. Uviedol to denník Bild.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Hamburg prejavil záujem o Šestáka