Prvý turnaj od marca. Svetová dvojka možno nebude štartovať kvôli karanténe

Simona Halepová.
Simona Halepová. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. júl 2020 o 11:32

Reštart tenisového okruhu je plánovaný na 3. august.

PALERMO. Štart rumunskej tenistky Simony Halepovej na turnaji WTA v Palerme je ohrozený z dôvodu nových opatrení proti šíreniu koronavírusu.

Taliansky minister zdravotníctva Roberto Speranza v piatok oznámil, že ľudia prichádzajúci do krajiny z Rumunska a Bulharska budú musieť ísť na 14 dní do karantény.

Ladies Open v Palerme bude prvý ženský profesionálny turnaj po takmer päťmesačnej koronavírusovej prestávke, štartuje 3. augusta.

Bývalá svetová jednotka a dvojnásobná grandslamová víťazka už dávnejšie prisľúbila organizátorom svoju účasť, na Sicílii mala byť hlavnou favoritkou na zisk titulu.

Riaditeľ turnaja Oliviero Palma uviedol, že sa pokúsi u ministra získať pre balkánske tenistky na čele s Halepovou výnimku. Podujatie sa podľa neho bude konať za prísnych hygienických podmienok.

Všetky hráčky sa pred odletom do Palerma podrobia testom na COVID-19, ďalšie kontroly budú nasledovať po prílete a potom po štyroch dňoch.

"Sme presvedčení, že zdravotné protokoly zavedené WTA sú také prísne, že zaistia bezpečnosť a zdravie nielen športovcov, ale aj všetkých pracovníkov, ktorí sa budú na tomto podujatí spolupodieľať," citoval Palmu portál BBC.

Dvadsaťosemročná Halepová plánuje po Palerme štartovať následne aj na turnaji WTA v Prahe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Prvý turnaj od marca. Svetová dvojka možno nebude štartovať kvôli karanténe