Halák ukázal parádny zákrok a chytil všetky nájazdy

Jaroslav Halák už bol pri nájazde Dana Boyla prekonaný, v poslednej chvíli však stihol položiť do strely hokejku.
Jaroslav Halák už bol pri nájazde Dana Boyla prekonaný, v poslednej chvíli však stihol položiť do strely hokejku. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|3. dec 2015 o 06:49

Slovenského brankára vyhlásili za druhú hviezdu zápasu.

NEW YORK. Slovenský brankár Jaroslav Halák pomohol v NHL k triumfu hokejistov New Yorku Islanders v derby nad New Yorkom Rangers 2:1 po nájazdoch.

Halák kryl 33 z celkového počtu 34 striel a zaznamenal 97,1-percentnú úspešnosť zákrokov. Prekonal ho len v 39. minúte Viktor Stalberg.

Halák chytil všetky tri nájazdy súpera a najmä pri tom poslednom od Dana Boyla predviedol parádny zákrok. Po kľučke súpera sa zdalo, že je už prekonaný, v poslednej chvíli však stihol do jeho strely strčiť hokejku.

Zostrih zápasu, Halákov zákrok od 4:28.

"Prechádzajúci zápas mi v nájazdoch nevyšiel, ale teraz máme dôležité dva body v súboji s divíznym rivalom," povedal Halák pre web NHL. Slovenský brankár mal na mysli piatkovú prehru na Floride, keď v nájazdoch až päťkrát inkasoval.

Haláka vyhlásili za druhú hviezdu zápasu po kapitánovi Islanders Johnovi Tavaresovi.

Halák dostáva najmenej gólov

Islanders vyhrali tretí zápas za sebou a štvrtý z posledných piatich. Halák vylepšil svoju bilanciu na 7-4-2 s priemerom 1,93 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zásahov 92,6 percenta.

Jeho brankársky kolega Thomas Greiss, ktorý nastúpil v predchádzajúcich dvoch dueloch, má bilanciu 7-3-2, 2,30 a 92,5. Medzi oboma vládne zdravá rivalita.

"Stále hovorím, že tím potrebuje dvoch dobrých brankárov. Thomas chytá veľmi dobre a to potrebujeme. Musíme zbierať body a víťazstvá, aby sme sa dostali do play off. To je náš cieľ a je jedno, kto je v bránke," povedal Halák.

Spokojný s výkonmi oboch brankárov je aj tréner Jack Capuano. "Obaja sa navzájom podporujú a tlačia, čo si želá každý tréner. Máme dvoch výborných brankárov, ktorí sú navyše kamaráti, čo nás teší," povedal Capuano.

Halák je s priemerom 1,93 gólu na zápas na čele štatistík celej NHL.

Chára dal gól, Sekera asistoval

V zápase Edmonton - Boston sa v súboji slovenských obrancov tešil z víťazstva Andrej Sekera nad Zdenom Chárom. Domáci zvíťazili 3:2 po nájazdoch, rozhodnutie privodil Jordan Eberle.

Sekera asistoval pri prvom góle Oilers, Chára sa zasa tri a pol minúty pred koncom vyrovnal na 2:2 a poslal zápas do predĺženia. Netypicky si nakorčuľoval pred bránku domácich, akoby bol útočníkom, a využil prihrávku Davida Krejčího.

Gól Zdena Cháru.

Bol to Chárov štvrtý gól a dvanásty bod v sezóne. Na ľade strávil až 26:07 minúty, najviac spomedzi všetkých hráčov.

V zápase Winnipeg - Toronto (6:1) sa v tíme hostí predstavil aj slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý si počas 14:45 minúty na ľade pripísal jeden plusový bod, čo je pri prehre 1:6 slušná štatistika - bol na ľade pri jedinom góle svojho tímu a súčasne nebol ani pri jednom zo šiestich zásahov Winnipegu.

New York Islanders - New York Rangers 2:1 sn (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 33. Tavares (Okoposo, Boychuk), rozhodujúci nájazd Okposo - 39. Stalberg (M. Staal, D. Moore)

Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal celý zápas, kryl 33 z 34 striel, priemer 97,1%, druhá hviezda

Edmonton - Boston 3:2 sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 31. Letestu (Hendricks, SEKERA), 50. Hendricks (Letestu, Korpikoski), rozhodujúci nájazd Eberle - 39. Krug (Bergeron, McQuaid), 57. CHÁRA (Krejčí, Eriksson)

Andrej Sekera (Edmonton) odohral 18:38 min, 1 asistencia, 1 strela, 1 zblokovaná strela - Zdeno Chára (Boston) odohral 26:07 min, 1 gól, 1 plusový bod, 6 striel

Winnipeg - Toronto 6:1 (2:1, 0:0, 4:0)

Góly: 9. Stafford (Scheifele, Perreault), 18. Stafford (Ehlers, Scheifele), 42. Scheifele (Perreault, Chiarot), 43. Ladd (Myers), 51. Little (Wheeler, Byfuglien), 58. Peluso (Copp, Trouba) - 3. Grabner (Winnik, Spalling)

Martin Marinčin (Toronto) odohral 14:45 min, 1 plusový bod

Anaheim - Tampa Bay 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Góly: 25. Perry (Getzlaf, Rakell) - 23. Drouin (Namestnikov, Garrison), 37. Marchessault (Drouin, Filppula)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák ukázal parádny zákrok a chytil všetky nájazdy