Hádzanárska interliga bude pokračovať, možno so 14 účastníkmi

SITA|20. mar 2010 o 10:13

Po stretnutí zástupcov českých ženských hádzanárskych klubov, ktoré hrajú spoločnú česko-slovenskú súťaž WHIL, ako aj tímov z českej I. ligy je jasné, že spoločná súťaž bude pokračovať.

PRAHA. Informovalo o tom sobotňajšie vydanie denníka Šport. Kluby odporučili Českému hádzanárskemu zväzu (ČSH), aby podpísal predĺženie zmluvy o viac ako jeden rok, podľa informácii denníka Šport to bude až päť rokov.

Na spomínanom sedení zaznel aj návrh na rozšírenie počtu účastníkov na štrnásť, to znamená, že vo WHIL by hralo po sedem českých a slovenských tímov, pričom česká strana si vie predstaviť, že by v súťaži mala až osem družstiev, zatiaľ čo slovenských by bolo len šesť.

"Nebránime sa prípadnému rozšíreniu WHIL. Česi však majú problém so stredami ako hracími dňami, ktorých využitie by bolo v prípade väčšieho počtu účastníkov vzhľadom na nabitý termínový kalendár nutné. Nuž a čo sa týka návrhu, aby českých tímov bolo viac ako slovenských, to nie je téma týchto dní," skonštatoval pre Šport prezident SZH Pavol Derfényi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanárska interliga bude pokračovať, možno so 14 účastníkmi