Hádzanári Prešova postúpili do skupinovej časti Ligy majstrov

Hádzanári Prešova oslavujú postup do skupinovej fázy Ligy majstrov.
Hádzanári Prešova oslavujú postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. (Autor: TASR)
TASR|4. sep 2016 o 18:24

Slovenský majster sa predstaví v C-skupine.

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili vo finále kvalifikačného turnaja Ligy majstrov nad slovinským tímom RK Gorenje Velenje 23:21 a postúpili do hlavnej fázy LM.

Prešovčanom sa postup podaril na šiesty pokus. Slovenský majster sa pri svojej premiérovej účasti v Lige majstrov predstaví v C-skupine.

Jeho súpermi budú Naturhouse La Rioja (Špan.), HC Metalurg Skopje (Maced.), Čechovskí Medvedi (Rus.), Montpellier HB (Fr.) a Elverum Hanball (Nór.).

Okrem Prešova postúpila z druhej kvalifikačnej skupiny aj Braga.

Hlasy:

Rastislav Trtík, tréner Tatrana: "Mám dobrý pocit, že sme urobili dobrú prácu. Dva mesiace sme sa tvrdo pripravovali, hoci nám do toho prišli nejaké výpadky pre zdravotné problémy. Dnes sme dominovali v obrane, mali sme lepších brankárov a aj súpera sme mali dobre prečítaného. Bolo vidieť, že naši hráči veľmi chcú. Toto víťazstvo je o to cennejšie, že mnoho hráčov hralo so sebazaprením. Hráči dokázali, že tento tím má svoju identitu."

Radovan Pekár, spojka Tatrana: "Minulý týždeň sme sa tešili z víťazstva v Československom pohári, dnes sa radujeme z postupu do hlavnej fázy Ligy majstrov. Sezóna začína veľmi dobre. Rozbehli sme sa veľmi dobre a teraz bude dôležité to udržať a pokračovať v dobrých výsledkoch čo najdlhšie."

Oliver Rábek, spojka Tatrana: "Bol to ťažký zápas, bojovný. Každý z nás išiel na dno svojich síl. Bojovali sme srdcom a som veľmi rád, že nám to vyšlo. Mali sme úžasných fanúšikov, ktorým chcem aj touto cestou poďakovať. Verím, že to bude takto pokračovať."

Kvalifikačný turnaj Ligy majstrov:

Finále:

RK Gorenje Velenje - Tatran Prešov 21:23 (10:12)

Zostava Prešova: Čuprina, Bražnik - Rábek, M. Šárpataky, Humeňanský, Hrstka, Krok, Sadovij, L. Urban, Pekár, Číp, Peskov, Vucko, Jankovič, Páleš, Carapkin.

O 3. miesto

Riihimaen Cocks - Red Boys Differdange 30:21 (18:14)

Najviac gólov Cocks: Lukjančuk 6, Tuominen 5, Nenita 3, najviac gólov Diffedange: Hoffmann 5, Kratovič 5, Rezič 4.

Rozhodovali: Mitrevski, Todorovski (obaja Mac.), vylúčení: 5:4, ŽK: 3:3, 7 m hody: 4/2 - 4/2, 200 divákov.

Konečné poradie 1. kvalifikačného turnaja Ligy majstrov:

1. TATRAN PREŠOV, 2. RK Gorenje Velenje, 3. Riihimaen Cocks, 4. Red Boys Differdange

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanári Prešova postúpili do skupinovej časti Ligy majstrov