Hádzanári Prešova porazili rumunskú Constantu

Rado Pekár (uprostred) sa snaží prejsť cez Rumunov Silviu Baiceanu (vľavo) a Timuzsiho Istvana Schucha v osemfinále Pohára víťaza pohárov v hádzanej mužov Tatran Prešov - HCM Constanta.
Rado Pekár (uprostred) sa snaží prejsť cez Rumunov Silviu Baiceanu (vľavo) a Timuzsiho Istvana Schucha v osemfinále Pohára víťaza pohárov v hádzanej mužov Tatran Prešov - HCM Constanta. (Autor: SITA AP)
TASR|15. feb 2009 o 18:42

Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v prvom zápase osemfinále PVP na domácej palubovke nad rumunským tímom HCM Constanta 33:25.

Prešov. Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v prvom zápase osemfinále PVP na domácej palubovke nad rumunským tímom HCM Constanta 33:25 Zverenci trénera Rastislava Trtíka si tak vytvorili sľubnú východiskovú pozíciu pred odvetou, ktorá je na programe 22. februára v meste ležiacom pri Čiernom mori.

Prešovčanom v domácom dueli s Constantou chýbali zranení Tumidalský a Kozlov, nedávni chrípkoví maródi Pekár s Marušákom nakoniec nastúpili. Ani hostia nepricestovali na Slovensko v najsilnejšom zložení, chýbal im ich najskúsenejší hráč český reprezentant Petr Hajtmánek. Pred začiatkom duelu si aktéri i fanúšikovia minútou ticha uctili pamiatku zavraždeného rumunského hádzanára Maria Cozmu.

osemfinále PVP, prvý zápas:

Tatran Prešov - HCM Constanta 33:25 (19:12)

Zostava a góly Prešova: Krupa, Meluš - Mazúr, Marušák, T. Mažár 4, Huňady 8/2, Michal Urban 6, Géci 2, Pekár 7, Fuňak, Radčenko 4, Mekéci 2, Dudáš - najviac gólov HCM: Adzič 5, Toma 5, Pavlovič 4. Rozhodovali: L. Solodko, A. Solodko (obaja Poľ.), vylúčení: 3:8, 7 m hody: 4/2 - 3/2, 1560 divákov (vypredané)

Od začiatku boj o každú loptu

Tatran začal zápas v bránke s už uzdraveným Krupom. Od začiatku to bol boj o každú loptu. Hostia viedli len raz, keď sa v 2. minúte ujali vedenia, no v zostávajúcom priebehu prvého polčasu mali vždy gólovo navrch Slováci. Zeleno-bieli viedli neskôr 4:2, potom 7:3 a dokonca aj o 5 gólov, v 15. minúte 9:4. S pribúdajúcimi minútami náskok Tatrana ešte narastal. V 29. minúte bolo stretnutie asi na 10 minút prerušené. Temperamentní fanúšikovia hostí zareagovali na vylúčenie trénera Constanty Zorana Kurteša "po svojom". Na ihrisku sa objavila aj platová fľaša, ktorá vyletela z ich sektora a zasahovať musela aj polícia. Po tomto incidente už gól do konca polčasu nepadol. A tak prvé dejstvo vyhrali Šarišania o 7 gólov. Po výmene strán hlavne v úvodných minútach Tatran upustil od hry, ktorá slávila úspech do prestávky. Hostia sa začali Prešovčanom postupne približovať. Domáci robili chyby hlavne v rozohrávke a v útoku. Dve minúty pred koncom sa dotiahli na rozdiel 5 gólov - 30:25. Avšak záver zvládli Slováci bravúrne, keď pridali ďalšie dva góly a zvýšili svoj náskok na 32:25. V hektických posledných 40 sekundách hádzal hosťujúci Sabou sedmičku, v domácej bránke sa objavil nečakane Meluš, ktorý ju zneškondil a z následného protiútoku ešte stihol pridať gól Huňady. Majster tak pôjde do odvety 22. februára o 10.30 v Constante s osemgólovým náskokom.

Rastislav Trtík (tréner Prešova): "Súper nás neprekvapil, mali sme ho pod kontrolou. Snažili sme sa hrať tempo hádzanú, ktorá Konstance nevyhovuje. Našťastie sa nám to aj darilo a fungovala nám aj obrana. Prvý polčas sme vyhrali zaslúžene, keď sme dokázali dostať súpera pod tlak. Druhé dejstvo nebolo jednoduché. Chalani však hrali srdcom a udržali koncentráciu na hru aj po incidente v hľadisku. Poďakovanie patrí všetkým vrátane divákov, ktorí boli dnes fantastickí.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanári Prešova porazili rumunskú Constantu