Hádzanári chcú ukončiť MS dvoma výhrami

Slovenskí reprezentanti by radi skončili na MS aspoň na sedemnástom mieste.
Slovenskí reprezentanti by radi skončili na MS aspoň na sedemnástom mieste. (Autor: TASR)
SITA|21. jan 2011 o 11:44

Slovenskí hádzanári by radi skončili najlepšie z najhorších. V posledných dvoch zápasoch svetového šampionátu chcú zdolať súperov, aby obsadili sedemnáste miesto.

GÖTEBORG/KRISTIANSTAD. Hádzanárov Slovenska čaká po neúspešnom účinkovaní v základnej D-skupine 22. majstrovstiev sveta vo Švédsku piatkový presun autobusom z Göteborgu do Kristianstadu, kde absolvujú počas víkendu svoje zostávajúce dve vystúpenia na šampionáte.

V göteborskej hale Scandinavium zažili zverenci trénera Zoltána Heistera len minimum radosti, o čom svedčí zisk jediného bodu za remízu s outsidermi z Čile vybojovanú v poslednej sekunde a 5. miesto v tabuľke skupiny.

To ich odsunulo len do bojov o 17. - 20. priečku, teda v najlepšom prípade môžu skončiť sedemnásti, čo by bolo o sedem pozícii horšie umiestnenie ako pri premiére na MS 2009 v Chorvátsku.

Nálada v tíme je zlá

Nálada v slovenskom družstve je zlá a doterajšie výkony nevzbudzujú optimizmus ani pred zostávajúcimi stretnutiami, o čom svedčia aj slová skúseného brankára Richarda Štochla: "Som znechutený. Môžem povedať len toľko, že ideme do tej skupiny a uvidíme, čo bude. Budeme robiť, čo sa dá... Doteraz je to jedna obrovská katastrofa a my nevieme, ako z nej von..."

Slováci zatiaľ márne čakajú na prvé víťazstvo na tohtoročných MS. Posledné dve možnosti prelomiť túto nepriaznivú bilanciu budú mať práve počas víkendu.

"Čakajú nás ešte dva zápasy a dúfam, že sa dočkáme aspoň nejakého víťazstva...," zaželal si krídelník Martin Straňovský, ktorý nastúpi so spoluhráčmi v sobotu o 16.30 h v Kristianstade na duel proti reprezentantom Rumunska. V nedeľu zakončia Slováci svoje účinkovanie stretnutím o konečné umiestnenie proti jednému z dvojice Tunisko - Rakúsko.

"Myslím si, že chceme byť na 17. mieste, ale namotivovať sa a nabudiť bude veľmi ťažké. Osobne naozaj neviem, čo sa stane," netrúfal si prognózovať najbližší scenár sklamaný krídelník Radoslav Antl.

Nad Rumunskom na poslednom šampionáte vyhrali

Rumunsko bude po Švédsku, Argentíne a Kórejskej republike už štvrtým súperom na MS 2011, s ktorým sa Slovensko stretlo aj na šampionáte pred dvoma rokmi. V Osijeku ´heisterovci´ víťazstvom 28:23 (12:13) v záverečnom dueli základnej skupiny spečatili svoj postup do štvrťfinálovej fázy.

"Je jedno, proti komu hráme, či je to Rumunsko, Čína alebo Alžírsko. My musíme zvíťaziť sami nad sebou. Sami seba musíme premôcť. Nejde o to, proti komu hráme, ale ako my hráme, ako to cítime vo vnútri. Keď je hráč v kŕči, bežné úkony, ktoré vie robiť, nerobí a už ani nevie, čo má robiť,“ uviedol kormidelník SR Z. Heister.

Posledný zápas slovenského tímu v základnej skupine proti Kórejskej republike vynechal pre zranenie kolena kanonier Daniel Valo, ale nie je vylúčené, že v sobotu už bude opäť k dispozícii.

Rumuni si zatiaľ na týchto MS počínajú úspešnejšie ako Heisterovi zverenci. V C-skupine síce obsadili tiež 5. miesto, ale získali v nej štyri body. Dočkali sa dvoch víťazstiev - zdolali outsiderov z Austrálie (29:14) a na záver v zápase, ktorý už prakticky nemohol ovplyvniť poradie v skupine, vysoko vyhrali aj nad Srbmi (38:28). Napokon ich od postupujúcich Srbov delil len jediný bod, preto ich môže mrzieť najmä tesná prehra s Alžírčanmi (14:15).

Program zápasov o umiestnenie

SOBOTA

Prezidentský pohár:

o 13. - 16. miesto (Skövde): Egypt - Japonsko (14.00), Alžírsko - Kórejská republika (16.30)

o 17. - 20. miesto (Kristianstad): Tunisko - Rakúsko (14.00), Rumunsko - Slovensko

o 21. - 24. miesto: Bahrajn - Brazília (20.30, Lund), Austrália - Čile (16.00, Malmö)

NEDEĽA

zápasy o konečné umiestnenie:

o 17. miesto (14.00 Kristianstad), o 19. miesto (16.30, Kristianstad), o 21. miesto (Lund), o 23. miesto (Malmö)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanári chcú ukončiť MS dvoma výhrami