Po treste ostane jeho rodina bez príjmu. Reagoval som horúcou hlavou, kajal sa

Zranený hádzanár Marko Davidovič, na snímke druhý sprava.
Zranený hádzanár Marko Davidovič, na snímke druhý sprava. (Autor: TASR)
Ján Leško|5. mar 2023 o 18:50

Ako reagovali na disciplinárku oba kluby?

PREŠOV. Hektické dni od uplynulého utorka do nedele so štyrmi zápasmi v troch súťažiach majú za sebou hádzanári Tatranu Prešov.

Účinkovanie v A – skupine Európskej ligy EHF ukončil úradujúci majster Slovenska prehrou o osem gólov na pôde švajčiarskeho Kadetten Schauhausen.

Nuž a krátko po skončení tohto stretnutia sa prešovská výprava dozvedela ortieľ Disciplinárnej komisie Slovenského zväzu po incidente v zápase 20. kola Niké handball extraligy medzi Tatranom Prešov a Štartom Nové Zámky.

K tomu došlo v deviatej minúte medzi domácim Markom Davidovičom a hosťujúcim Gabrielom Vadkertim.

Hráč Nových Zámkov nešetrným obranným zákrokom, podľa rozhodcov zápasu posúdený ako úmyselný, zasiahol tvár hráča spojkového radu Prešova.

Davidovič po ňom ostal so zakrvaveným ústami ležať na ihrisku. Keď sa ale ako tak pozviechal, v prvom momente reagoval nešportovo. Snažil sa chytiť Vadkertiho pod krk.

Roztržku z ihriska preniesli do hľadiska

To však koniec tejto roztržky zďaleka nebol. Obaja uvideli po červených kartách aj modré. Kým zraneného hráča zdravotná služba ošetrila za domácou striedačkou a následne odviezla do prešovskej nemocnice, Davidovič stihol napadnúť za hosťujúcou lavičkou v hľadisku sediaceho Vadkertiho.

Zranený Marko Davidovič (Prešov) schádza z ihriska.
Zranený Marko Davidovič (Prešov) schádza z ihriska. (Autor: TASR - František Iván)

Darmo, že Novozámčan neutrpel žiadnu zdravotnú ujmu a Davidovič sa z nemocnice vrátil so šestnástimi stehmi, rozkývanými zubami a silno opuchnutou hornou perou. Za svoju emotívnu reakciu napokon draho zaplatil.

Disciplinárna komisia SZH Markovi Davidovičovi udelila pokutu vo výške 600 eur a pozastavila mu športovú činnosť nepodmienečne na 12 mesiacov do 19. februára 2024 v pôsobnosti Slovenského zväzu hádzanej.

Gabriel Vadkerti dostal pokutu vo výške 300 eur a pozastavil mu činnosť na nepodmienečne na 6 mesiacov do 19. augusta 2023.

"Skúsenosť" s Vadkertim má aj Huňady

Verdikt DK SZH v prešovskom tábore vyvolal už cestou zo Švajčiarska veľké rozhorčenie. Trest sa zdá klubu i samotnému hráčovi privysoký.

O Vadkertim sa viacerí hráči, a nielen Tatranu, vyjadrovali ako neraz o nevyberavo hrajúcom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Po treste ostane jeho rodina bez príjmu. Reagoval som horúcou hlavou, kajal sa