Postupovú atmosféru okorenili pasovačky pivotov. Schyľovalo sa k dráme, Tatran ju však nedopustil

Viačeslav Kasatkin v obkľúčení súperov v zápase Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica.
Viačeslav Kasatkin v obkľúčení súperov v zápase Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica. (Autor: Handball Team Tatran Prešov/Viktor Zamborský)
Ján Leško|1. feb 2024 o 13:30

Šláger v rámci semifinále Slovenského pohára priniesol dva rozdielne polčasy.

PREŠOV. Semifinálový súboj dvoch minuloročných finalistov Slovenského pohára sa skončil víťazstvom obhajcu pohárovej trofeje.

Tatran Prešov rozhodol o úspechu na domácej pôde najmä zlepšenou hrou po zmene strán.

Tatran mal síce výborný vstup do zápasu, no za štyri úvodné minúty získaný trojgólový náskok o ďalších päť minút prišiel. Hádzanári MŠK Považská Bystrica skóre otočili a viedli o dva góly.

Domáci šli znovu do vedenia, hostia sa ale znovu dotiahli. Necelých päť minút pred prestávkou viedol Prešov 15:12, polčas sa však napokon skončil remízou 15:15.

Zápas rozdielnych polčasov

V druhom polčase sa obraz hry zmenil. Hlavne preto, že Tatran výrazne zlepšil obranu. Hostia sa síce veľmi snažili kontrovať, no na rozdiel od prvého polčasu skórovať dokázali už len sedemkrát.

Favorizovaný Tatran Prešov napokon vyhral nad MŠK Považská Bystrica 29:22 a postúpil do finále Slovenského pohára.

Momentka zo zápasu Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica.
Momentka zo zápasu Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica. (Autor: Handball Team Tatran Prešov/Viktor Zamborský)

V ňom bude súperom prešovských hádzanárov ŠKP Bratislava, ktorý v druhom semifinálovom dueli zdolal HK Košice 26:24 (13:11)

Finálové stretnutie Slovenského pohára mužov a žien je naplánované na 23. marca 2024 v Mestskej športovej hale v Trnave.

Kvalitou neohúrili, atmosféra robila svoje

Skoro tisícka divákov v Tatran handball arene sledovala kvalitou síce nie oslňujúci zápas, no zvratmi vo vývoji skóre v prvom polčase a zlepšenou hrou domácich si napokon prišla na svoje.

O hlučnú, avšak korektnú atmosféru, sa zaslúžili fanúšikovia oboch v ostatných rokoch tradičných slovenských hádzanárskych rivalov.

Korektne v hľadisku, nekompromisne na ihrisku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Postupovú atmosféru okorenili pasovačky pivotov. Schyľovalo sa k dráme, Tatran ju však nedopustil