Tatran začal prípravu len s deviatimi hráčmi. Kedy sa pridá zvyšok tímu?

Hádzanári Tatrana Prešov odštartovali prípravu.
Hádzanári Tatrana Prešov odštartovali prípravu. (Autor: Viktor Zamborský)
Ján Leško|4. jan 2022 o 14:29

Viacerí majú povinnosti v reprezentácii.

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov začali začiatkom týždňa prípravu na druhú časť sezóny zatiaľ bez hlavného trénera Radoslava Antla a väčšiny hráčov základného kádra.

Príprava sa totiž pôvodne mala začať o pár dní neskôr.

„Bývalý tréner Tatrana Slavko Goluža naplánoval štart prípravy po novom roku na šiesteho januára.

Po tom ako sme sa s trénerom Radom Antlom oficiálne ujali funkcií v klube, začiatok prípravy sme zmenili na tretieho januára,“ informoval Marek Gernát, ktorý je asistentom trénera Radoslava Antla.

Ten má aktuálne povinnosti v mužskej reprezentácii ako asistent Petra Kukučku. Slováci finišujú s prípravou na blížiace sa ME v Maďarsku a na Slovensku.

Viacerí zahraniční hráči si objednali letenky pred časom na šiesteho. Ďalší zase majú v týchto dňoch reprezentačné povinnosti.

Keďže sme nechceli nič siliť, dohodli sme sa, že oficiálne, dúfam už v optimálnom zložení, odštartujeme v pondelok desiateho januára. Momentálne pracujeme s deviatim hráčmi,“ dodal na margo okypteného zloženia kádra Gernát.

So slovenskou reprezentáciou absolvujú prípravu na ME aj Prešovčania Oliver Rábek a Tomáš Rečičár.

V ruskej reprezentácii je Vjačeslav Kasatkin, v brazílskej Pedro Pacheco a Guilherme Linhares.

S trénerom Marekom Gernátom sa tak do tréningového procesu zapojili brankár Tilen Leben, spojky Pavel Hernandez, Dominik Krok, Jakub Kravčák, krídla Dávid Michalka, Tomáš Fech, Marco Antl, Erik Fenár a pivot Peter Kimák Fejko.

Hlavný tréner Tatrana Prešov Radoslav Antl sa svojej klubovej roly ujme začiatkom budúceho týždňa, kedy sa slovenská reprezentácia presunie do Košíc, kde odohrá zápasy skupinovej fázy ME.

Prešovských hádzanárov čaká prvý plánovaný súťažný zápas v rámci sedemnásteho kola Niké Handball Extraligy na pôde MŠK Považská Bystrica v sobotu piateho februára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran začal prípravu len s deviatimi hráčmi. Kedy sa pridá zvyšok tímu?