Paša Hernandéz skákal od radosti. Tatran opäť ovládol prešovskú anketu

Ocenení hádzanári na Športovcovi roka 2023 mesta Prešov.
Ocenení hádzanári na Športovcovi roka 2023 mesta Prešov. (Autor: Ján Leško)
Ján Leško|29. feb 2024 o 18:25

Lukáša Urbana vyhlásili za najúspešnejšieho športovca Prešova za rok 2023. Kolektívom dominovali dospelí hádzanári a mládežníci Tatranu Prešov.

PREŠOV. Historická sála PKO Čierny orol v Prešove bola dejiskom slávnostného vyhlásenia výsledkov 63. ročníka tradičnej ankety Najúspešnejší športovci a športové kolektívy mesta Prešov.

V doterajšej histórii ankety častými jej víťazmi boli známe a úspešné mená hádzanárov i hádzanárok.

V ostatných rokoch novodobej histórie však v nej hrajú prím jednoznačne hádzanári Tatranu Prešov.

Medzi nimi nechýbali, niektorí i viackrát, ako R. Tabačko, P. Kukučka, R. Kozlov, A. Radčenko, R. Antl, D. Kristopans, O. Rábek, I. Čupryna, P. Tumidalský, R. Carapkin.

Najúspešnejším športovcom mesta Prešov za rok 2023 sa stal opäť hádzanár, odchovanec Tatranu Prešov, slovenský reprezentant Lukáš Urban.

V desiatke najúspešnejších figuruje aj jeho klubový kolega, kubánsky reprezentant Pavel Caballero Hernandez.

Ďalšími sú futbalista Tatranu Prešov Jozef Dolný, hokejistka ŽHK Šarišanka Tatiana Blichová, kickboxerka Lucia Fecková, karatistka Veronika Jalowixczová, hráč malého futbalu Tomáš Mikluš, športová strelkyňa Kamila Novotná, armwrestler Peter Spusta, volejbalista Michal Ščerba.

Najúspešnejším kolektívom dospelých sa stali hádzanári Tatranu Prešov, najúspešnejšími mládežníkmi starší dorastenci prešovského Tatranu.

Na piedestáli ankety stáli opäť hádzanári

„Čo sa týka dosiahnutých výsledkov v minulom roku sme sa stali vicemajstrami republiky, získali Slovenský pohár, úspešne reprezentovali v Európskej lige EHF i nadnárodnej SEHA Gazprom lige.

V druhej polovici roka sme postúpili do osemfinále Európskeho pohára EHF a v slovenskej extralige nenašli premožiteľa.

Je teda logické, že i tento rok sú na piedestáli ankety hráči i kolektívy nášho klubu,“ vyriekol jej čerstvý víťaz Lukáš Urban. „Samozrejme, teší ma a veľmi si vážim, že voľba padla na mňa.“

Tatran v predošlom ročníku v Niké handball extralige titul neobhájil. „Svoje vtedy zohral i množstvo vážnych zranení našich dôležitých hráčov.

Tento fakt je však už históriou. Novú sezónu sme však odštartovali so zmeneným kádrom už inak.

Obhájili sme Slovenský pohár, pokračujeme v Európskom pohári a v extralige nás ešte nik o body neobral. Je to čiastočné zadosťučinenie za ten neobhájený majstrovský titul. A som veru rád, že i moja forma mala stúpajúci trend.“

Výnimočný rok Urbanovcov

Lukášovi Urbanovi to šlo v uplynulom roku dobre nielen na ihrisku.

„Viem na čo narážate. Pre mňa bol výnimočný hlavne, že manželka Erika v ňom v apríli porodila prvorodeného synčeka Timoteja.

Prežívali sme a prežívame stále krásne obdobie. Darí sa doma, darí sa na ihrisku, vyhrávame zápasy, už sme v štvrťfinále Európskeho pohára, získal som významné ocenenie, takže spokojnosť je ozaj na mieste. Bodaj by to v takto pokračovalo naďalej.“

Paša Hernandez skákal od radosti

Na slávnostnom akte vyhlasovania víťazov ankety v TOP partii športovcov Prešova robil spoločnosť aj Urbanov kubánsky spoluhráč Pavel Caballero Hernandez.

„Keď nám bolo oznámené vyhlásenie výsledkov a prišlo pozvanie na slávnostný akt, tak ,Paša' ako ho familiárne prezývame skákal od radosti,“ prezradil naň.

„Ako prvé z neho vyhŕklo, že niečo nieže nečakal, ale nikde doma na Kube či v Portugalsku, kde roky pôsobil, mu ani len na um neprišlo. Skrátka, jeho reakcia bola úprimná, šťastie neskrývajúca,“ podčiarkol.

Úspechy a ocenenia iste tešia, ale pred športovcami sú ďalšie úlohy a povinnosti. Konkrétne hádzanárov Tatranu Prešov čakajú dva extraligové zápasy.

Už túto sobotu na pôde Záhorákov/Malacky, budúcu stredu doma derby s HK Košice a v sobotu deviateho marca finále Slovenského pohára v Topoľčanoch proti ŠKP Bratislava.

Nuž a 23. marca v Maďarsku prvý štvrťfinálový súboj Európskeho pohára EHF proti Ferencvárosu Budapešť. Odvetný je na programe v Tatran handball arene 30. marca 2024.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Paša Hernandéz skákal od radosti. Tatran opäť ovládol prešovskú anketu