Benický v Prešove končí. Chmeliar: Takého manažéra sme ešte nemali

Miroslav Benický.
Miroslav Benický. (Autor: TASR)
Ján Leško|18. mar 2022 o 12:11

Nejde o ukončenie, ale prerušenie spolupráce, vraví šéf klubu.

PREŠOV. Historicky najúspešnejší slovenský hádzanársky klub útočí v tejto sezóne na sedemnásty majstrovský titul.

V prešovskom Tatrane zároveň myslia aj na nasledujúci ročník. 

Prípravy na postupný prerod

Majiteľ prešovského klubu Miloslav Chmeliar akceptoval nedávno návrat prešovského odchovanca a slovenského reprezentanta Lukáša Urbana z angažmánov v klubov najvyšších súťaží vo Francúzsku a v Maďarsku.

„V prvom rade hodláme dohrať prebiehajúcu sezónu s nastavenými cieľmi a pripraviť sa na nasledujúcu. Netajím, signalizuje to náš zámer na postupný prerod Tatrana. Citlivo hodláme zabudovať do mužstva slovenských hráčov. Avšak rátame naďalej aj s kvalitnými zahraničnými akvizíciami,“ uviedol.

Odíde na konci marca 

Krátko po týchto vyjadreniach prenikli v kuloároch informácie o možnom skončení päťročnej misie generálneho manažéra Miroslava Benického v Tatrane Prešov.

„Miroslav Benický je ku koncu marca tohto roka na odchode z Tatrana Prešov. Nedohodli sme sa na ukončení spolupráce, ale na jej prerušení,“ podčiarkol Chmeliar.

„Za prácu, ktorú vo funkcii generálneho manažéra Tatrana odviedol, mu patrí veľké poďakovanie. Hlavne vo vzťahu Tatrana Prešov so štruktúrami Európskej hádzanárskej federácie a SEHA ligy. Musím povedať, že za dvadsať rokov pri prešovskej hádzanej sme v klube nemali takéhoto fundovaného manažéra,“ vyhlásil Chmeliar.

Onedlho vypíšu výberové konanie

„Miroslav Benický je rodený Prešovčan, no dvadsať rokov žije v Slovinsku. V Ľubľane má svoje rodinné zázemie. Nemohli sme preto rátať, že zotrvá u nás donekonečna,“ načrtol Chmeliar.

„Dohodli sme sa aj na možnom pokračovaní spolupráce v budúcnosti. Mal by nám znovu zastrešovať súťaže na európskej úrovni, hoci v tej chvíli nevieme, v ktorých z nich budeme môcť účinkovať. V každom prípade však budem rád, ak vzájomná spolupráca bude mať pokračovanie,“ priznal šéf klubu.

V blízkej dobe vypíše Tatran Prešov výberové konanie na pozíciu nového generálneho manažéra.

„Jednou z hlavných podmienok pre uchádzačov bude nielen ich vzťah k hádzanej, ale aj plynulé ovládanie anglického a nemeckého jazyka,“ doplnil Chmeliar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Benický v Prešove končí. Chmeliar: Takého manažéra sme ešte nemali