V hre bolo aj Slovinsko. Prešov napokon bude hrať aj českú ligu

Hádzanári Tatrana Prešov s trénerom Radoslavom Antlom.
Hádzanári Tatrana Prešov s trénerom Radoslavom Antlom. (Autor: TASR)
SITA|15. jún 2022 o 09:45

Hrať bude minimálne v štyroch súťažiach.

BRATISLAVA. Slovenský hádzanársky šampión Tatran Prešov sa v budúcej sezóne 2022/2023 predstaví v dvoch nových súťažiach.

Ako referuje oficiálny klubový web Šarišanov, okrem tradičných domácich súťaži - Niké handball extraligy a Slovenského pohára, bude Tatran bojovať aj v kontinentálnom Európskom pohári EHF a Českej extralige hádzanárov.

Z pohľadu účinkovania na európskej scéne dali Prešovčania prednosť Európskemu poháru EHF pred vystúpením v Európskej lige EHF, a to napriek tomu, že mali mať predbežne možnosť hrať priamo v jej skupinovej fáze.

"Dôvodom je snaha pokúsiť sa raz vyhrať jednu z európskych pohárových súťaží," netajil dôvod a zároveň vytúžený cieľ majiteľ Tatrana Miloslav Chmeliar.

"Ľudia však pred zvučnejšími menami uprednostňujú víťazstvá, tak sa pokúsime postúpiť čo najďalej v rámci Európskeho pohára EHF.

História sa nebude pýtať, v akej súťaži si uspel, ale že si to dokázal. Preto sme sa rozhodli prihlásiť klub do nižšej súťaže a skúsiť, či sa nám v nej podarí dosiahnuť úspech," doplnil Chmeliar.

Igor Čupryna a Miloslav Chmeliar.
Igor Čupryna a Miloslav Chmeliar. (Autor: TASR)

Otázna je stále účasť Prešovčanov v nadnárodnej SEHA lige.

"Po udalostiach, ktoré sa v Európe a na Ukrajine udiali, SEHA liga s reklamným partnerom spoločnosťou Gazprom, nemá istú budúcnosť.

Pokiaľ chceme byť dobre pripravení na európske súťaže, musíme okrem slovenskej ligy hrať aj nejakú inú ligovú súťaž," poznamenal.

Tatran už dostal akceptačný list o účinkovaní v najvyššej českej súťaži. Podľa Chmeliara bolo v hre i Slovinsko.

"Ja som sa viac prikláňal k slovinskej súťaži, tréneri preferovali českú. Slovinci s nami boli pripravení rokovať, napokon ale dostala prednosť česká súťaž, v ktorej budeme v budúcej sezóne účinkovať," skonštatoval Chmeliar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»V hre bolo aj Slovinsko. Prešov napokon bude hrať aj českú ligu