Zisk pohára vlial Chmeliarovi optimizmus do žíl. Finále sledoval cez internet

Páli Oliver Rábek, najlepší strelec finále Slovenského pohára.
Páli Oliver Rábek, najlepší strelec finále Slovenského pohára. (Autor: TASR)
Ján Leško|19. mar 2023 o 23:15

Prešovský brankár bol famózny, tvrdil súper.

TREBIŠOV. Sedemnásťnásobný majster republiky v ére samostatnosti získal do klubovej vitríny sedemnásty krát aj prvenstvo v Slovenskom pohári.

Hádzanári Tatrana Prešov zdolali v pohárovom finále v Trebišove Považskú Bystricu presvedčivo 32:24 (15:11).

Fanúšikovia oboch táborov vytvorili finálovému vyvrcholeniu Slovenského pohára v trebišovskej hale skvelú divácku kulisu. Súboje v športovom duchu tak prebiehali nielen ihrisku, ale aj v hľadisku.

Po záverečnom hvizde dvojice skúsených arbitrov Peter Haščík – Richard Sivák prevládli emócie obrovskej radosti hlavne v početnom prešovskom tábore.

Perlivý mok, neskrývané dojatie, objatia, gratulácie i spoločné fotenie na ihrisku len umocnili vybičovanú, no vzájomne prajnú atmosféru.

Teší ho, že uspeli s okypteným kádrom

Za tým, čo hádzanári Tatranu Prešov dokazujú je hlavne majiteľ klubu Miloslav Chmeliar. Ten si však radosť z pohárového úspechu priamo v dejisku nevychutnal.

„Momentálne som v zahraničí a domov sa vrátim až v utorok pred domácim stretnutím v nadnárodnej SEHA lige proti srbskému šampiónovi Partizanu Belehrad. Finále pohára som sledoval prostredníctvom internetu a z konečného výsledku mám, samozrejme, radosť,“ priblížil Chmeliar pre Sportnet.

Jeho radosť zvýraznil aj fakt, že Prešovu chýbali zranení Lukáš Urban, Tomáš Rečičár, Dávid Michalka, Tomáš Fech, Marco Antl, potrestaný Marko Davidovič, či Jakub Kravčák.

„S veľkým sebazaprením pre problémy s brušným svalom nastúpil Kubánec Pavel Hernández. Po nedávnych zdravotných ťažkostiach hral aj kapitán mužstva Oliver Rábek. Na súpiske to ´istili´ šiesti dorastenci,“ skonštatoval Chmeliar.

Radosť hádzanárov Tatrana Prešov po sedemnástom triumfe v Slovenskom pohári.
Radosť hádzanárov Tatrana Prešov po sedemnástom triumfe v Slovenskom pohári. (Autor: TASR)

Chmeliar: Je to povzbudzujúci element

Majiteľ klubu slovenského hádzanárskeho šampióna po čerstvom úspechu pozerá do zvyšku sezóny optimistickejšie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Zisk pohára vlial Chmeliarovi optimizmus do žíl. Finále sledoval cez internet