Hádzanárske kluby spoznali súperov v Európe, Michalovce chcú hrať doma oba zápasy

Martin Briatka (MŠK Považská Bystrica).
Martin Briatka (MŠK Považská Bystrica). (Autor: TASR)
TASR|20. júl 2021 o 19:50

Tri slovenské kluby spoznali súperov v Európskom pohári.

VIEDEŇ. Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa v 2. kole Európskeho pohára stretnú s litovským klubom HC Dragunas Klapeida.

Úvodný zápas by sa podľa utorňajšieho žrebu vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) mal uskutočniť 16. alebo 17. októbra v Litve, odveta je na programe o týždeň neskôr na Slovensku.

Majstrovský Tatran Prešov nasadila EHF priamo do skupinovej fázy Európskej ligy.

V 2. kole Európskeho pohára žien (takisto 16./17. a 23./24. októbra) bude mať Slovensko dvojnásobné zastúpenie. Úradujúce domáce šampiónky z Iuventy Michalovce by mali začať na palubovke Hadžiči Interlogistic Sarajevo.

"Naša ambícia je rozhodne postup do tretieho kola. Momentálne sa čím skôr budeme snažiť kontaktovať vedenie bosnianskeho klubu. Naším zámerom bude hrať dvojzápas na domácej pôde. V prípade, že by sme sa nedohodli, by sme zrejme zvolili cestu autobusom. Chceme to však vyriešiť dvojzápasom na jednom mieste a najlepšie u nás," povedal športový riaditeľ MŠK Iuventa a zároveň tréner ženského družstva Jan Beňadik na webe iuventa-zhk.sk.

Vicemajsterky z HC DAC Dunajská Streda v prvom stretnutí privítajú ďalšieho súpera z Bosny a Hercegoviny ŽRK Borac.

"Bez ohľadu na protivníka sa na náš debut v európskych súťažiach pripravíme najlepšie, ako budeme vedieť. Prvý zápas hráme doma, čo nás ešte viac posilní, najmä dievčatá, pre ktoré to bude premiérové vystúpenie na medzinárodnej scéne," zdôraznil dunajskostredský tréner Viktor Debre pre portál hcdac.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanárske kluby spoznali súperov v Európe, Michalovce chcú hrať doma oba zápasy