Slováci za týždeň odohrajú tri zápasy. Tréner Gurich zverejnil nomináciu

Fernando Gurich.
Fernando Gurich. (Autor: TASR)
SITA|4. jan 2023 o 10:08

Tréner urobil v nominácii 6 zmien oproti turnaju Karpatský pohár.

BRATISLAVA. Slovenskí reprezentanti v hádzanej odštartujú v sobotu 7. januára v Hlohovci týždňový zraz, v rámci ktorého odohrajú tri medzištátne zápasy.

Hlavný tréner Fernando Gurich nominoval 18 hráčov, nie je medzi nimi šestica Lukáš Ľuba, Marek Páleš, Erik Fenár, Juraj Briatka, Andrej Sloboda a Marek Korbel, ktorí sa predstavili na decembrovom turnaji o Karpatský pohár v Rumunsku.

Spomenutých hráčov nahradili v nominácii brankár Marián Žernovič zo švajčiarskeho St. Gallenu, pivoti Martin Slaninka zo švajčiarskeho HSC Suhr Aarau a Dominik Kalafut z nemeckého HSG Nordhorn-Lingen, krídelník Dávid Mišových z nemeckého Dessau-Rosslauer a spojky Ľubomír Ďuriš (MŠK Považská Bystrica) s Lukášom Urbanom (Tatran Prešov) zo slovenskej extraligy.

Slováci obsadili na turnaji o Karpatský pohár druhé miesto za Egypťanmi. V nedeľu 8. januára si v Trnave zmerajú sily s Čiľanmi o 19.30 h, počas víkendu 14. a 15. januára 2023 v Kutnej Hore dvakrát vyzvú domácich Čechov.

Nominácia Slovenska na prípravné zápasy

Brankári: Marián Žernovič, Michal Martin Konečný

Pivoti: Dominik Kalafut, Martin Slaninka, Matúš Moravčík

Krídelníci: Dávid Mišových, Lukáš Péchy, Tomáš Dévai, Daniel Polák

Spojky: Jakub Prokop, Tomáš Smetánka, Jakub Mikita, Martin Potisk, Marek Hniďák, Marek Hlinka, Marián Hajko, Lukáš Urban, Ľubomír Ďuriš

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slováci za týždeň odohrajú tri zápasy. Tréner Gurich zverejnil nomináciu