Slovenkám vstup na MS nevyšiel, druhý polčas prehrali o 11 gólov

Hádzaná, ilustračná fotografia.
Hádzaná, ilustračná fotografia. (Autor: ILUSTRAČNÉ FOTOLIA)
TASR|22. jún 2022 o 16:30 (aktualizované 22. jún 2022 o 20:18)

Najlepšou strelkyňou Slovenska bola Diana Mária Vargová.

MS v hádzanej žien do 20 rokov

Slovensko - Japonsko 17:29 (11:12)

Zostava a góly SR: Voržáčková, Kusyová, Bronišová - Györiová 1, P. Pálová 1, Pénzesová 2, Lukáčová 1, Dmytrenková 2, Kucserová, Dvorščáková 1, Ščípová 3, Zlatinská, Vargová 6, Hornyáková, Bačenková, Zsákovicsová

Najviac gólov Japonska: Išikawová 6, Kitová 5, Jošinová 4

Rozhodovali: Mikelič a Paradina (obaja Chor.)

TH: 9/5 - 5/4, vylúčené: 4:4, 150 divákov

CELJE. Slovenským hádzanárkam do 20 rokov sa nevydaril vstup do majstrovstiev sveta junioriek v slovinskom Celje. Vo svojom úvodnom vystúpení v A-skupine prehrali v stredu s rovesníčkami z Japonska 17:29.

Zverenky trénera Ján Beňadika sa v základnej skupine stretnú ešte s Holandskom (vo štvrtok 23. júna o 18.30 h) a Indiou (v sobotu 25. júna o 12.30).

Do hlavnej fázy šampionátu postúpia prvé dve družstvá z každej skupiny, ostatné čaká účinkovanie v bojoch o Prezidentský pohár.

Slovenky prehrávali 1:4 aj 3:7. Vargová však v 24. minúte vyrovnala na 8:8, keď po nepremenenom pokutovom hode, z ktorého trafila brvno, uspela s dorážkou.

Japonky potom opäť odskočili na dva góly, ale na prestávku išli za stavu 12:11. Slovenské hráčky po dvoch góloch Pénzesovej vyrovnali na 13:13, ale potom prišla nevydarená pasáž, keď rýchlonohé Ázijčanky odskočili na 22:14.

Až na začiatku 50. minúty prerušila Ščípová čakanie na slovenský gól (15:22), ale aj v zostávajúcom čase sa so spoluhráčkami trápili v koncovke. Vedenie Japoniek tak narástlo až na konečných dvanásť gólov (29:17).

Hlas po zápase:

/zdroj: slovakhandball.sk/:

Ján Beňadik, tréner junioriek SR: "Nemyslím si, že neznalosť súpera bola dnes rozhodujúci faktor. Všeobecné informácie o hre Japoniek totiž platili. Vedeli sme, že ich musíme eliminovať v hre jedna na jednu, dobre pozične brániť a dominovať v súbojoch. Dohrávať v útoku akcie do konca a pretlačiť to tam, vďaka čomu sme si aj vypracovali deväť sedmičiek.

Ak však nemáme potrebnú mieru sebavedomia, tak na tejto úrovni to nejde. Už v prvom polčase sme mali získať vedenie, ale mali sme len 50-percentnú streleckú úspešnosť. Úvod druhého polčasu sme zachytili a keď sme to mali nakloniť na našu stranu, prišla nedisciplinovanosť. Veci, ktoré nás mali dostať na koňa, nás zlomili. Morálka družstva musí byť iná. So sebavedomím súvisí aj strelecká úspešnosť, my sme ju ani zo sedmičiek nemali na požadovanej úrovni.

Ak chcete byť úspešní, potrebujete sa dostať aspoň na 60 percent. Stalo sa, treba urobiť čiaru a ísť ďalej. Dôležité bude, aby dievčatá pochopili, že keď si nepomôžu navzájom, tak nám nik nepomôže. Musíme sa skonsolidovať a z družstva musí ísť iná energia."

Tabuľka A-skupiny na MS 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenkám vstup na MS nevyšiel, druhý polčas prehrali o 11 gólov