Budú obozretné. Slovenky v príprave proti Švajčiarsku neukážu to najlepšie

Dušan Poloz so svojimi zverenkyňami.
Dušan Poloz so svojimi zverenkyňami. (Autor: TASR - ilustračná fotografia)
TASR|5. jún 2017 o 07:57

Slovenské hádzanárky chcú najbližšiemu kvalifikačnému súperovi poskytnúť čo najmenej informácií.

MICHALOVCE. Hádzanárky Slovenska sa v prebiehajúcich dňoch pripravujú na dvojzápas kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2017 proti Maďarsku.

Generálkou na sobotňajší duel v Debrecíne bude stretnutie so Švajčiarskom, ktoré zverenky Dušana Poloza odohrajú v utorok v Michalovciach. Súperky Sloveniek sa prezentujú podobným štýlom ako Maďarky, no jedným zo zámerov Sloveniek bude neukázať všetky silné stránky.

Budeme obozretní a to najlepšie od nás nebude na ihrisku súčasne. Chceme si vyskúšať herné systémy v obrane i v útoku, no tak, aby von išlo čo najmenej smerodajných informácií.


Dušan Poloz, tréner Slovenska

Prípravný duel so Švajčiarskom víta Poloz o to viac, že tento súper sa herným štýlom podobá Maďarsku:

"V prvom momente sme o tom ešte nevedeli. V kontakte sme boli s rôznymi národnými zväzmi, ktorým sme odoslali ponuku a požiadavky. Kývli na to práve Švajčiarky a po komunikácii s nimi sme zistili, že obranný systém trénujú podobne ako Maďarky. To bolo pre nás príjemné zistenie."

Slovenky sa do Michaloviec presunuli v nedeľu. Dovtedy boli tri dni vo vysokohorskom prostredí v Štrbskom Plese, kde absolvovali viacero aktivít. Postupne sa však už začnú koncentrovať na dôležitý dvojzápas s Maďarskom.

Stretnutia v Debrecíne v sobotu 10. júna a o štyri dni neskôr v Bratislave rozhodnú o ich účasti na MS 2017. Duel so Švajčiarskom bude vítanou generálkou, pri ktorej však domáce reprezentantky neodkryjú všetky prednosti.

"Vieme, že Švajčiarky trénuje dánsky kouč, Maďarky majú takisto Dána. Ten určite dostane informácie z nášho zápasu so Švajčiarskom, preto v ňom nechceme ukázať všetko. Budeme obozretní a to najlepšie od nás nebude na ihrisku súčasne. Chceme si vyskúšať herné systémy v obrane i v útoku, no tak, aby von išlo čo najmenej smerodajných informácií," prezradil Poloz.

Jednou z opôr slovenského družstva v zápasoch proti Maďarsku by mala byť spojka Monika Rajnohová. "Štýl hry týchto tímov je podobný, no Švajčiarky memajú až takú individuálnu silu. Vyhrať určite chceme, ale nepôjde o výsledok, skôr o nacvičenie si niektorých činností," uviedla.

Nominácia Slovenska:

Brankárky: Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce), Lucia Gubiková (Bemaco Prešov)

Pivotky: Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Kristína Pastorková (SHK Veselí nad Moravou/ČR)

Krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Mikulčík (DHK Baník Most/ČR), Alžbeta Rechtorisová (DHC Sokol Poruba/ČR), Mária Holešová (Iuventa Michalovce)

Spojky: Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Julia Kučerová (Kisvárdai KC/Maď.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Alica Kostelná (DHC Sokol Poruba/ČR), Veronika Habánková, Marianna Rebičová (obe Iuventa Michalovce), Sofia Demajová (Bemaco Prešov), Monika Rajnohová (HK AS Trenčín)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Budú obozretné. Slovenky v príprave proti Švajčiarsku neukážu to najlepšie