V Lige majstrov pomôžu Ukrajincom. Do Prešova prídu Barcelona aj Paríž

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. (Autor: TASR)
Ján Leško|23. feb 2022 o 12:06 (aktualizované 23. feb 2022 o 13:55)

Súboj Motor Záporožie - PSG bude 1. marca.

Agentúrny materiál sme nahradili autorským textom

PREŠOV. Hádzanárom Tatrana Prešov sa aktuálne na medzinárodnom športovom poli príliš nedarí. Zato na diplomatickom poli sa jeho predstaviteľom podaril husársky kúsok.

Po vzájomnej dohode klubov a Európskej hádzanárskej federácie sa v prešovskej Tatran handball arene (THA) odohrajú dva zápasy skupiny B Ligy majstrov hádzanárov.

Hostiteľom v nej bude ukrajinský šampión Motor Záporožie, ktorý pre aktuálne napätú situáciu v krajine bol nútený svoje zápasy v B – skupine Ligy majstrov preložiť.

Prvý hádzanársky bonbónik ponúkne Motor 1. marca v dueli s tretím tímom v predošlej edícii Ligy Majstrov, Parížu Saint – Germain.

Druhý je na programe v THA o dva dni neskôr. V ňom nastúpia Ukrajinci proti minuloročným víťazom najprestížnejšej klubovej súťaže hádzanárov FC Barcelona.

Pocta aj šibeničný termín

Voľba odohrať preložené zápasy LM padla na Prešov určite nie náhodou. Tatran Prešov Ligu majstrov hrával, aktuálne pôsobí v druhej najvyššej súťaži, v Európskej lige, skúsenosti má aj z nadnárodnej SEHA Gazprom ligy.

Pre šestnásťnásobného slovenského šampióna je určite poctou zorganizovať zápasy elitných európskych klubov. A to dokonca v šibeničnom termíne.

Na prípravu kompletného zázemia majú v podstate iba týždeň.

Tí, ktorí do THA chodia na zápasy dlhší čas, sú presvedčení, že prešovskí organizátori svoje úlohy zvládnu k plnej spokojnosti zúčastnených tímov i zúčastnených divákov.

Neopakovateľná šanca

„Možnosť zorganizovať niečo špičkové z klubovej európskej hádzanárskej ponuky je ozaj čímsi výnimočným. Samozrejme, samo o sebe aj obrovským lákadlom nielen pre verných fanúšikov z Prešova a jeho okolia, ale aj z iných kútov Slovenska či zahraničia.

Vidieť naživo také zvučné tímy ako sú Barcelona či Paríž, je príležitosť málo vídaná, možno i neopakovateľná. Aj preto, že na tieto zápasy má byť už zjednodušený vstup do THA. Podrobnejšie informácie, pochopiteľne, priebežne zverejníme,“ uviedol za organizátorov generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický.

Tatran Handball Arena.
Tatran Handball Arena. (Autor: Tatran Presov)

PSG aj s „Drobčekom“ Kristopansom

Po zápasoch v rámci nedávneho európskeho šampionátu mužov v Košiciach a v Bratislave, vrcholovú hádzanú, tentoraz na klubovej úrovni, ponúkne v podaní špičkových tímov aj Prešov.

Každý z trojice klubov má vo svojich radoch hráčov svetovej úrovne.

Barcelona predstaví svoje esá ako brankára Gozala Péresa de Vargasa, Chorváta Luku Cindriča, Egypťana Ali Zeina, či francúzskeho pivota Ludovica Fabregasa.

PSG zase gólmana Vincenta Gérarda, bratov Nikolu a Luku Karabatičovcov, dánsku hviezdu Mikela Hansena, ale tiež niekdajšieho miláčika prešovského publika Dajnisa Kristopansa, ktorý sa na výslnie európskej hádzanej vypracoval počas svojho šesťročného pôsobenia v Tatrane Prešov.

Prešov raz nad Barcelonou vyhral, hoci iba polčas

Viacerí hráči z týchto klubov mali v minulých rokoch príležitosti hrať aj proti klubu slovenského šampióna.

Napríklad v auguste roku 2011 na 43. ročníku medzinárodného turnaja majstrov v Doboji (BaH) Tatran vyhral nad kompletnou Barcelonou prvý polčas o päť gólov.

Napokon však celý zápas o päť gólov prehral, ale výherná prvá polovica ostala zapísaná v klubových análoch.

S PSG Tatran Prešov síce na ihrisku nesúperil, zato s jeho viacerými súčasnými hráčmi už mal čo dočinenia.

Karabatičovci hrali v LM proti Prešov vo farbách Montpellieru HB, rovnako aj Fabregas, momentálne pivot Barcelony.

Najviac pozornosti fanúšikov si však zrejme užije v Prešove, pre svojich 215 centimetrov familiárne prezývaný „Drobček“ Dajnis Kristopans.

Aj pre tieto fakty sa na zápasy Ligy majstrov v akcii renomovaných klubov z Francúzska, Španielska a Ukrajiny, určite do THA oplatí prísť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»V Lige majstrov pomôžu Ukrajincom. Do Prešova prídu Barcelona aj Paríž