Považania vybavili priam detinsky chybujúcich Prešovčanov za pár minút

Finále play-off Niké Handball Extraligy.
Finále play-off Niké Handball Extraligy. (Autor: TASR)
Ján Leško|14. máj 2023 o 17:30

V sérii hranej na tri víťazstvá vedie Považská Bystrica 2:1.

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Od začiatku prehrávali, v prvom i druhom polčase i o päť gólov. Štyri minúty pred koncom sa ale prvý raz ujali vedenia a napokon s úžasnou podporou publika majú majstrovský mečbal.

MŠK Považská Bystrica sa po výhre 29:28 (14:16) v treťom zápase finálovej série Niké handball extraligy, druhom v domácom prostredí, nad obhajcom titulu Tatranom Prešov ujala vedenia na zápasy 2:1.

Štvrté, možno rozhodujúce finálové stretnutie je na programe v stredu 17. mája od 18. hodiny v prešovskej Tatran handball aréne. Prípadný piaty zápasy by sa hral na Považí v sobotu 20. mája 2023.

Obrat domácich naštartovali vlastne hostia

Sedemnásťnásobný úradujúci majster Slovenska Tatran Prešov premrhal šancu rozhodnúť o titule v sobotu na Považí.

Zápas mal v podstate až na záverečné minúty rozohraný na výhru. Ťažko však pochopiť, z čoho pramenili jeho až priam detsky naivné chyby.

V zápase získali päťgólový náskok, potom výhodu, kedy domáci hrali oslabení o dvoch vylúčených brankárov a kedy sa do brány kuriózne postavil hráč z poľa Valášek.

Avšak tú presilovku prehrali 1:2. Predtým dve celkom zbytočné vylúčenia Kasatkina i červená karta pre krídelníka Lopeza po zásahu do tváre protihráča.

Nadšene a s enormným úsilím finišujúci hráči Považskej Bystrice tak trestali a po záverečnom hvizde prepukla ich oprávnená radosť.

V Prešove zranený Hozman nakoniec nastúpil

Nad štartom pravého krídelníka Považskej Bystrice Josefa Hozmana, jedného z najlepších strelcov tímu, visel pred tretím stretnutím série otáznik po tom, ako v druhom finále v Prešove si zranil pravé koleno.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Považania vybavili priam detinsky chybujúcich Prešovčanov za pár minút