Prešovčania zabojujú o postup zo skupiny, najbližšie ich čaká súper z Nemecka

Hráči Tatranu Prešov.
Hráči Tatranu Prešov. (Autor: TASR)
SITA|20. feb 2023 o 15:23

Tatran Prešov stráca na poslednú postupovú pozíciu len dva body.

BRATISLAVA. Slovenský hádzanársky majster Tatran Prešov odohrá v utorok záverečný domáci zápas A-skupiny Európskej ligy mužov 2022/2023 proti nemeckému klubu Frisch Auf Göppingen (18.45 h), s ktorým v úvodnom dueli prehral 24:34.

Zverenci trénera Mareka Gernáta sú momentálne na 5. mieste v skupine s dvojbodovým mankom na portugalskú Benficu Lisabon, ktorá drží poslednú postupovú priečku. Deväťnásobný nemecký majster je v tabuľke druhý a má už istú účasť v play-off.

"Čakám veľmi náročný zápas. Dúfam, že sa nám podarí s nimi dlho držať a že to od začiatku nebude jednoznačné tak, ako to bolo u súpera. Chlapci sú už naozaj vyčerpaní, ale bude treba bojovať o každú loptu.

V obrane to bude veľmi náročné. Göppingen je špičkový bundesligový tím, majú zdvojené aj strojené posty. My si musíme dávať pozor na každého jedného hráča.

U nich nás v prvom polčase prevalcovali a bolo to veľmi zlé. Až keď vystriedali mladších hráčov, mali sme nejakú šancu," uviedol kouč Gernát na klubovom webe.

Prešovčania pred týždňom nečakane zdolali francúzsky Montpellier (35:27) a vďaka druhému triumfu v skupine sa udržali v hre o postup.

Do vyraďovacej časti postúpia po štyri najlepšie tímy zo štyroch 6-členných skupín, piati Šarišania majú dvojbodový náskok pred posledným maďarským Veszprémom.

Slovenský majster ukončí skupinovú fázu v utorok 28. februára stretnutím na pôde švajčiarskeho šampióna Kadetten Schauffhausen (18.45 h).

Frisch Auf Göppingen zaznamenal štyri celkové prvenstvá v Pohári Európskej hádzanárskej federácie (EHF), predchodcovi Európskej ligy, ten posledný v roku 2017. V minulosti tiež dvakrát triumfoval v Lige majstrov (1960, 1962).

V najvyššej nemeckej súťaží získal svoj deviaty titul ešte v roku 1972, v aktuálnej sezóne je zatiaľ piaty.

Tatran sa naladil na utorňajší súboj EL nedeľňajším víťazstvom 35:28 nad Novými Zámkami v slovenskej extralige, v sobotu prehral v zápase českej extraligy so Strakonicami 30:32.

"Čaká nás veľmi ťažký zápas, v ktorom sa budeme snažiť nadviazať na naše vystúpenie proti Montpellieru.

Budeme potrebovať podobný výkon brankára aký predviedol Marcos Colodeti a naša chladná hlava v útoku a veľmi pozorná obrana musia byť základom.

Súper má veľmi dobrú obranu na čele s Blagotinšekom. Je to kompletný tím, ktorý možno je aktuálne nižšie v tabuľke bundesligy, ale prehráva zväčša len tesne.

Ukazujú, že tá družina má kvalitu. My zase ešte stále živíme šancu na postup zo skupiny, radi by sme ju mali aj pred poslednými zápasmi," vyhlásil hráč Tatrana Lukasz Gogola.

Tabuľka skupiny A

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešovčania zabojujú o postup zo skupiny, najbližšie ich čaká súper z Nemecka