Škandál v Bratislave, počas ME v hádzanej ukradli mikrofón maďarskej televízie

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
SITA|19. jan 2022 o 14:50

Mal ho vziať poľský fotograf.

BRATISLAVA. V jednom z dvoch slovenských dejísk majstrovstiev Európy v hádzanej mužov došlo ku kurióznej krádeži.

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III objasňujú okolnosti krádeže, ku ktorej došlo v priestoroch Zimného štadióna Ondreja Nepelu v nedeľu 16. januára.

Obvineniu z trestného činu krádeže čelí v tejto súvislosti 47-ročný profesionálny fotograf, občan Poľska.

"Podľa doterajších informácii mal obvinený v nedeľu po skončení jedného zo zápasov ME odcudziť priestorový mikrofón značky Schoeps položený na stoličke v statickom držiaku. Škoda, ktorá bola spôsobená maďarskej televíznej spoločnosti, bola vyčíslená na 1944 eur," informovala Polícia SR na svojom profile na sociálnej sieti Facebook.

"Policajti muža nasledujúci deň v priestoroch zimného štadióna zadržali a za účelom vykonania potrebných úkonov eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Po ich vykonaní, ako aj po vznesení obvinenia bol muž prepustený na slobodu. V súčasnej dobe je stíhaný na slobode," píše sa v príspevku.

Súčasťou záverečného turnaja ME v hádzanej mužov boli po 10 rokoch aj slovenskí reprezentanti. V košickej F-skupine postupne prehrali s Nórmi (25:35), zdolali Litovčanov (31:26) a podľahli Rusom (27:36).

Slováci obsadili v F-skupine tretiu priečku bez nároku na postup do ďalšej fázy šampionátu v Bratislave. V končenom účtovaní obsadili 18. priečku spomedzi 24 účastníkov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»HádzanỊkandál v Bratislave, počas ME v hádzanej ukradli mikrofón maďarskej televízie