Haas v exhibícii v San Jose zastúpil Blaka a zdolal Samprasa

SITA|10. feb 2009 o 15:53

Nemecký tenista Tommy Haas zastúpil v pondelňajšej exhibícii počas turnaja v americkom San Jose domáceho Jamesa Blaka sužovaného bolesťami chrbta a zdolal niekdajšiu svetovú jednotku.

SAN JOSE. Nemecký tenista Tommy Haas zastúpil v pondelňajšej exhibícii počas turnaja ATP SAP Open v americkom San Jose domáceho Jamesa Blaka sužovaného bolesťami chrbta a zdolal niekdajšieho lídra svetového renkingu Peta Samprasa 7:6 (4), 4:6, 12:10 (zápasový tajbrejk).

Tridsaťsedemročný Sampras, ktorý vlani v novembri v Bratislave zvíťazil nad Dominikom Hrbatým, za stavu 10:9 v rozhodujúcej fáze stratil počas výmeny tenisku a bod po dohode opakovali. Američan odvtedy neuspel trikrát v rade. Neskôr vyhlásil, že niečo podobné ešte

Haas sa stáva miestnym špecialistom na "záskoky": vlani totiž v areáli HP Pavillon v San Jose suploval Rusa Marata Safina. Tridsaťročný bývalý druhý hráč renkingu Haas, momentálne 65. v počítačovom poradí ATP, má proti Samprasovi bilanciu z oficiálnych vzájomných duelov na profesionálnom okruhu 3:5. V pondelok pred atraktívnym ukážkovým duelom zdolal v 1. kole hlavnej súťaže svojho krajana s voľnou kartou Larsa Pörschkeho 6:1, 7:6 (8).

Blake by mal v utorok nastúpiť proti svojmu krajanovi Vincentovi Spadeovi, ale nad účasťou favorita zatiaľ visí otáznik.

Exhibícia v San Jose

Tommy Haas (Nem.) - Pete Sampras (USA) 7:6 (4), 4:6, 12:10 - zápasový tajbrejk

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Haas v exhibícii v San Jose zastúpil Blaka a zdolal Samprasa