Guliar Mikuláš Konopka najlepším atlétom Dukly v roku 2007

SITA|13. nov 2007 o 15:24

BANSKÁ BYSTRICA 13. novembra (SITA) - Vo VŠC Dukla Banská Bystrica vyhodnotili v utorok uplynulý atletický rok 2007. Ocenenie pre najlepšieho pretekára klubu získal halový majster Európy vo vrhu guľou ...

BANSKÁ BYSTRICA 13. novembra (SITA) - Vo VŠC Dukla Banská Bystrica vyhodnotili v utorok uplynulý atletický rok 2007. Ocenenie pre najlepšieho pretekára klubu získal halový majster Európy vo vrhu guľou Mikuláš Konopka, najlepším trénerom sa stal Milan Haborák, ktorý pripravuje Konopku.

"Bola to dlhá a vyčerpávajúca sezóna, ktorá sa vzhľadom na októbrové Svetové armádne hry v indickom Hajdarábade skončila neskoro. Napriek tomu bola úspešná a jedna z najlepších, akú sme v posledných rokoch zaznamenali. Na halových ME v Birminghame získali Miki Konopka titul, na MS v Osake štartovalo od nás rekordných 9 pretekárov, čiže polovicu slovenskej reprezentácie tvorili atléti Dukly a získali sme medailu zásluhou chodca Mateja Tótha aj na Svetových armádnych hrách," hodnotil rok 2007 šéftréner atletiky VŠC Dukla Radovan Mišík.

Aj najlepší tréner klubu Milan Haborák hodnotil uplynulý atletický rok mimoriadne pozitívne: "Moji zverenci dosiahli výkony, ktoré ich zaradili do absolútnej špičky. Mikuláš Konopka dosiahol životný výkon i výsledok na halových ME a Miloslav Konopka skončil vo finále MS desiaty a v kvalifikácii si utvoril tohtoročné maximum. Vo Svetovom atletickom finále v Stuttgarte potom ešte pridal cenné 4. miesto. Môžeme byť preto spokojní a máme sa o čo oprieť pred nastávajúcim olympijským rokom. Budeme sa snažiť o to, aby Mikuláš Konopka mal v na olympiáde v Pekingu birminghamskú formu. Verím, že sa chlapcom vyhnú zdravotné problémy, práve tie neumožnili dosiahnuť Mikulášovi Konopkovi lepšie výsledky v letnej časti sezóny."

V Dukle vládne spokojnosť aj s výkonmi chodca Mateja Tótha, ktorý si vybojoval 14. miesto na MS v Osake a bronzovú medailu na Svetových armádnych hrách, kde zdolal viacerých súperov, s ktorými prehral na svetovom šampionáte. Hoci kladivárka Martina Danišová skončila na MS až trinásta, hodnotil šéftréner Dukly Radovan Mišík jej sezónu ako úspešnú. "Mala vážne zdravotné problémy, napriek tomu jej finále v Osake uniklo len o vlások. Obrala ju oň posledným pokusom celej kvalifikácie Kubánka Yunaika Crawfordová," poznamenal Mišík.


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Guliar Mikuláš Konopka najlepším atlétom Dukly v roku 2007