Guardiola pred finále pohára prirovnal súboje s Dortmundom k El Clásicu

Pred dvomi rokmi bol vo finále pohára úspešnejší Dortmund.
Pred dvomi rokmi bol vo finále pohára úspešnejší Dortmund. (Autor: SITA/AP)
SITA|16. máj 2014 o 11:29

Štart útočníka Borussie Dortmund Roberta Lewandowského je vo finále nemeckého pohára proti Bayernu Mníchov otázny.

BERLÍN. Futbalisti Bayernu Mníchov môžu v sobotu získať druhú vážnu trofej vo vrcholiacej sezóne 2013/2014.

Zverencov Pepa Guardiolu po spanilej jazde v domácej bundeslige delí už iba jediné víťazstvo od triumfu v Nemeckom pohári, ale súpera budú mať v krajine najzdatnejšieho - vicemajstra Borussiu Dortmund.

Bayern je obhajcom trofeje, ktorú získal dovedna šestnásťkrát, Borussia sa dosiaľ tešila z troch úspechov v tejto súťaži. Vlani Bayern zdolal vo finále Stuttgart 3:2, predvlani nestačil práve na Dortmund 2:5.

Lewandowského štart je otázny

"Azda sa nám teraz znova podarí nadviazať na tento fantastický zápas. Je to duel dvoch najlepších nemeckých tímov. Všetci vieme, aké ťažké je zdolať Bayern Mníchov, ale takisto sme sa už presvedčili, že naň máme," vyhlásil na oficiálnej internetovej stránke súťaže kľúčový stopér Dortmundu Mats Hummels.

"Nenamietal by som, ak by mal duel rovnaký priebeh aj teraz," dodal s úsmevom hráč, ktorý pred dvoma rokmi prispel k finálovému triumfu gólom z pokutového kopu.

Je otázne, či sa bude môcť na trávniku spoľahnúť na spoluhráča z hrotu útoku Roberta Lewandowského, ktorý dva dni pred pohárovým finále nedokončil tréning.

"Bol neverejný, takže sa k tomu nebudeme vyjadrovať," uviedol hovorca BVB Sascha Fligge. Ako je známe, pre 25-ročného poľského kanoniera by malo ísť o posledný duel v osom drese, od leta posilní práve Bayern.

El Clásico je vyhrotenejšie

Španielsky tréner Pep Guardiola vedie Bayern od minulého leta a teraz si premiérovo vychutná atmosféru nemeckého ligového finále.

"Teraz už viem, že duely týchto dvoch tímov sú to najlepšie, čo ponúka súčasný nemecký futbal. V Berlíne sa o tom znova presvedčíme."

"Dá sa to porovnať s El Clásicom, ktoré som zažíval ako tréner Barcelony proti Realu Madrid, aj keď najväčšie španielske derby má oveľa dlhšiu tradíciu a býva aj vyhrotenejšie," citoval web DFB-Pokalu 43-ročného úspešného kouča.

Úvodný výkop finálového duelu DFB-Pokalu naplánovali na sobotu 17. mája a 20.00 h, privíta ho trávnik Olympijského štadióna v Berlíne a z pozície hlavného rozhodcu ho povedie Florian Meyer.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»DFB Pokal»Guardiola pred finále pohára prirovnal súboje s Dortmundom k El Clásicu