Guardian: Button bude s Hamiltonom jazdiť za McLaren

Jenson Button možno zmení tímový dres.
Jenson Button možno zmení tímový dres. (Autor: ČTK/AP)
TASR|17. nov 2009 o 09:42

Britský pilot a majster sveta F1 Jenson Button sa dohodol na podmienkach trojročnej zmluvy s tímom McLaren a podľa denníka Guardian by mal zmluvu podpísať v najbližších dňoch.

LONDYN. Britský pilot a majster sveta F1 Jenson Button sa dohodol na podmienkach trojročnej zmluvy s tímom McLaren a podľa denníka Guardian by mal zmluvu podpísať v najbližších dňoch.

Podľa britských médií zarobí 29-ročný Button ročne 6 miliónov libier. Majster sveta by tak zdvojnásobil svoju súčasnú mzdu, ktorú dostával v tíme Brawn, ktorý bude v budúcej sezóne pôsobiť pod názvom Mercedes GP, a spolu s krajanom Lewisom Hamiltonom by tak vytvorili čisto britskú jazdeckú dvojicu.

Výkonný riaditeľ Brawnu Nick Fry v pondelok zverejnil vieru v dohodu s Buttonom, no jasne naznačil, že prevzatie tímu Mercedesom neznamená automaticky vyššie náklady na jazdcov. "Rokovali sme s Jensonom o rozumnej mzde a v tomto sa nič nezmenilo," povedal Fry.

"Verím, že Jenson u nás bude i v budúcej sezóne. Niekoľko rokov sme spolupracovali a spolu sme vyhrali šampionát. Boli by sme radi, ak by Jenson bol u nás, a le musíme si uvedomiť, že F1 nie je odtrhnutá od reality vo svete. Pracujeme s určitým rozpočtom a ak peniaze na niečo minieme, nemôžeme ich minúť v inej oblasti."

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Guardian: Button bude s Hamiltonom jazdiť za McLaren