GSP a jeho ďalší krok? Súboj o opasok alebo Conor

Adrián Mečiar|7. nov 2017 o 01:00

Georges St-Pierre má pre svoj ďalší zápas viacero možností.

Po strate Rondy Rousey, dopingovom náleze Brocka Lesnara, oktagonovej neaktivite Conora McGregora a nejasnej situácii okolo Jona Jonesa, UFC viac než nutne potrebovalo ďalší veľký ťahák pre Pay-Per-View. Návrat Georgesa St-Pierra je tak vynikajúcou správou pre svetového MMA lídra.

GSP, bývalý PPV kráľ organizácie, dokáže vypredávať arény a k televíznym obrazovkám vždy pritiahne masy divákov. Pred jeho návratom sa však špekulovalo o tom, či je stále takou veľkou hviezdou ako pred štyrmi rokmi. Predsa, komunita športu sa za ten čas zmenila. Nová vlna fanúšikov väčšinou viac preferuje promovanie štýlom trash-talku.

Prvotné informácie o predaji PPV ale hovoria o viac ako jednom milióne zakúpení hlavnej karty UFC 217. Dana White dokonca na pozápasovej tlačovej konferencii spomenul prekonanie kanadského PPV rekordu, ktorý si pre seba len pred dvoma mesiacmi ukradol duel Mayweather-McGregor.

UFC teda získalo naspäť svoju hviezdu, ktorej ďalší krok je však otázny. Dana White tvrdí, že budúcim súperom St-Pierra bude dočasný šampión strednej váhy, Robert Whittaker. Sám GSP počas posledných týždňov tvrdil, že podľa kontraktu v prípade výhry musí zjednocovať tituly s Whittakerom. Po zápase si už ale Kanaďan nebol istý tým, či zostane v 185-librovej divízii: „Toto nie je moja skutočná váha, urobil som to najmä kvôli výzve. Získal som nejaké dodatočné kilogramy, no ešte som nepribral až toľko, aby som sa nemohol vrátiť do welteru."

Whittaker bol prítomný v Madison Square Garden. Austrálčan veľmi pozorne sledoval hlavný zápas večera, ktorý mu podľa jeho slov zvýšil sebavedomie pre možný stret s novým šampiónom. „Úprimne, Georges bol pomalší než kedykoľvek predtým. On je však veľmi prešibaný, a tak aj napriek tomu dokázal Bispinga poraziť. Jeho neuveriteľne vysoké ´fight IQ´ ho za tie roky neopustilo. A taktiež, v  strednej váhe viditeľne udiera tvrdšie,” vravel Whittaker pre austrálsky portál news.com.au, „avšak, moje údery sú tvrdé, no zároveň i rýchle. Môj striking je na inej úrovni ako u Bispinga, takže si myslím, že to pre mňa vyzerá veľmi dobre. Verím si naňho, ale tiež si uvedomujem, aký je nebezpečný. Od mala som Georgesovým fanúšikom, vždy bol mojim vzorom. Každý bojovník by sa mu chcel podobať.”

V prípade, že sa St-Pierre naozaj vráti do welterovej divízie, by mal na rad prísť súboj o opasok, ktorý kanadská legenda dlhé roky držala vo svojej moci. Súčasným šampiónom welteru je Tyron Woodley. Ten už dlhšiu dobu volá po zápase so St-Pierrom.

A treťou možnosťou, i keď najmenej pravdepodobnou, je potenciálne najväčší superfight v histórii zmiešaných bojových umení, medzi Georgesom St-Pierrom a Conorom McGregorom. Stret týchto dvoch hviezd v dnešnej dobe vôbec nie je nemožný, avšak aktuálne je zrejme aj pre WME-ING príliš silnou kávou postaviť proti sebe dvoch šampiónov, ktorí obaja majú v ich divízii držiteľa dočasného titulu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»GSP a jeho ďalší krok? Súboj o opasok alebo Conor