Grosso prestúpil do Olympique Lyon

SITA|7. júl 2007 o 19:14

LYON 7. júla (SITA, AFP) - Taliansky futbalový majster Inter Miláno v sobotu súhlasil s podmienkami prestupu obrancu a člena víťazného tímu z minuloročných majstrovstiev sveta Fabia Grossa do tímu šesťnásobného ...

LYON 7. júla (SITA, AFP) - Taliansky futbalový majster Inter Miláno v sobotu súhlasil s podmienkami prestupu obrancu a člena víťazného tímu z minuloročných majstrovstiev sveta Fabia Grossa do tímu šesťnásobného francúzskeho majstra Olympique Lyon. "Grosso pricestoval v piatok večer, lekárske testy absolvoval pred podpisom zmluvy v sobotu ráno, všetky tri zúčastnené strany sa dohodli," oznámil riaditeľ tlačového oddelenia francúzskeho klubu Olivier Blanc.

Dvadsaťdeväťročný bek je zatiaľ najvýraznejšou letnou posilou Olympique Lyon. Grosso by mal v tíme vyplniť uvoľnené miesto po ľavom obrancovi Ericovi Abidalovi, ktorý prestúpil do tímu španielskeho vicemajstra FC Barcelona. Francúzsky šampión v snahe o zisk rekordného siedmeho titulu v sérii angažoval i Nadira Belhadja zo Sedanu, Mathieua Bodmera a Kadara Keitu - oboch z Lille.

Grosso, ktorý v Miláne strávil len jednu sezónu s bilanciou 23 zápasov a 2 góly, bol autorom rozhodujúceho zásahu v penaltovom rozstrele vo finále vlaňajšieho svetového šampionátu. Jeho gól znamenal zisk celkového prvenstva pre Taliansko a zmaril nádeje Francúzska.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Grosso prestúpil do Olympique Lyon