Nikdy nezískali významnú trofej. La Liga má nečakaného lídra

Futbalisti Granady oslavujú víťazstvo nad FC Barcelona.
Futbalisti Granady oslavujú víťazstvo nad FC Barcelona. (Autor: Miguel Morenatti SITA/AP)
TASR|28. okt 2019 o 11:31

Granada je na čele tabuľky s 20 bodmi.

GRANADA. Nováčik najvyššej španielskej futbalovej súťaže Granada CF je nečakane lídrom La Ligy.

Andalúzania vďaka nedeľňajšiemu víťazstvu 1:0 nad Betisom Sevilla o bod preskočili trio FC Barcelona, Real Sociedad San Sebastian, Atletico Madrid.

Granade sa v 86-ročnej klubovej histórii nikdy nepodarilo získať významnú trofej, v novej sezóne je však prekvapením jednej z európskych toplíg.

O triumfe nad Betisom v regionálnom derby rozhodol v 61. minúte Alvaro Vadillo.

"Som veľmi hrdý na celý tím. Pred začiatkom sezóny sme nemali veľké oči a vôbec sme nepočítali s tým, že by sme po desiatom kole mohli mať na konte 20 bodov. Za desať týždňov sme dosiahli neuveriteľné veci.

Som veľmi hrdý na celý tím. Pred začiatkom sezóny sme nemali veľké oči a vôbec sme nepočítali s tým, že by sme po desiatom kole mohli mať na konte 20 bodov. Za desať týždňov sme dosiahli neuveriteľné veci.


Diego Martinez, tréner Granady

Chlapci si zaslúžia veľké uznanie, lebo každý deň príkladne makajú. Prvé miesto v tabuľke je pre nich krásna odmena za vynaloženú drinu," rozplýval sa tréner Granady Diego Martinez.

Granade zahral do karát aj fakt, že "El Clasico" medzi Barcelonou a Realom Madrid odložili na december pre obavy z protestov v metropole Katalánska. Vo štvrtok ju čaká duel na pôde Getafe.

Doposiaľ najväčším úspechom Granady je finále Španielskeho pohára z roku 1959, v ktorom prehrala s Barcelonou. V domácej súťaži skončila v 70-tych rokoch dvakrát na šiestom mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Nikdy nezískali významnú trofej. La Liga má nečakaného lídra