Good Angels v Európskej lige dohrali

(Autor: archív - SITA)
Tomáš Prokop, SITA|24. feb 2012 o 19:45

Basketbalistky Good Angels Košice prehrali s Jekaterinburgom 49:75 a vypadli z play off Európskej ligy.

Agentúrny článok bol o 20.00 h nahradený autorským textom SME

KOŠICE. Košičanky vstúpili do posledného domáceho euroligového zápasu výborne. Dobrou obranou zaskočili v úvodných troch minútach ruský tím a po trojke Daniele McCrayovej viedli 10:2.

Hráčky Jekaterinburgu sa však skoncentrovali a stav otočili. V polovici tretej štvrtiny zvyšovala už na sedemnásťbodový rozdiel americká hviezda Candice Parker. Jej výkon sledoval v hľadisku Infiniti Arény aj manžel Shelden Williams s dcérkou. Krídelník tímu NBA New Jersey Nets si odskočil na východ Slovenska počas prestávky spôsobenej Zápasom hviezd.

„Košice prekvapili nástupom do zápasu, ale nezľakli sme sa toho. Vedeli sme, že svojou hrou to môžeme otočiť, čo sa aj stalo,“ povedala rozohrávačka ruského klubu Hana Horáková.

Zverenkyne Štefana Sviteka sa snažili vrátiť do zápasu, ale dokázali znížiť len na dvanásťbodový rozdiel na konci tretej štvrtiny. Posledná štvrtina už bola v jednoznačnej réžii skúseného hosťujúceho tímu, ktorý skvele dirigovala dvojnásobná víťazka Sue Birdová.

Košičankám chýbala v piatok líderka. Podobne ako v prvom stretnutí sa nepresadila Lucia Kupčíková, ktorá opäť nezaznamenala ani bod.

„Jekaterinburg výborne bránil. Hrali na nás podobnú obranu ako my v prvom zápase. Pod košom nám nič nedovolili a takisto sme nedokázali skórovať z väčších vzdialeností,“ dodala najlepšia slovenská basketbalistka poslednej sezóny.

Rozdiel v obrane vyzdvihol aj Svitek, ktorého najviac nahnevalo, že za prvý polčas dostal jeho tím až 43 bodov. „Zostava Jekaterinburgu je ohromne silná. Ak nepodáte výkon na hranici možností, nemáte veľa šancí uspieť. U nich bolo len otázkou času kedy sa prebudia a žačnú hrať.“

ico

Good Angels Košice - UMMC Jekaterinburg 49:75 (16:19, 13:24, 10:8, 10:24)

- prvý zápas 55:61, konečný stav série 0:2, na záverečný turnaj Final Eight postúpil UMMC Jekaterinburg

Štvrtiny: 16:19, 13:24, 10:8, 10:24. Zostava a body Košíc: McCrayová a Lawlessová po 15, Bojovičová 7, Vieruová 4, Kupčíková 0 (Jurčenková 4, Sverrisdóttirová a Čarnoká po 2, Pedersenová 0) - najviac bodov za Jekaterinburg: Nolanová 19, Birdová 16, Grudová a Parkerová po 10. TH: 7/5-13/9, trojky: 4:6, osob. chyby: 16:15, rozhodovali: Dragan Kralj (BaH), Dariusz Szczerba (Poľ.), Christoph Rohacky (Rak.), 2500 divákov - vypredané.

TASR

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Good Angels v Európskej lige dohrali